Hlavní obsah

Další bývalý hráč české ligy bude hrát v Manchesteru, Bony se upsal Citizens

Manchester
Aktualizováno

Někdejší fotbalista pražské Sparty Wilfried Bony přestoupil ze Swansea do Manchesteru City. Movití majitelé Citizens zaplatili za šestadvacetiletého útočníka podle anglických zdrojů 25 miliónů liber. Bony je už druhým fotbalistou, který dříve působil v české nejvyšší soutěži a nyní bude střílet góly za Manchester City - prvním je exteplický Edin Džeko.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Útočník Swansea Bony Wilfried se může radovat, s Manchesterem City si zahraje vysněnou Ligu mistrů.

Článek

O přestupu reprezentanta Pobřeží slonoviny ze Swansea do Manchesteru City se spekulovalo již delší dobu. Oba kluby přestup oficiálně potvrdily na svých internetových stránkách. Citizens by za hráče měli zaplatit 25 miliónů liber (asi 900 miliónů korun) plus další až 3 milióny podle útočníkových výkonů. V týmu z Manchesteru bude Wilfried Bony nosit číslo 14.

Wilfried Bony, který si v současnosti plní reprezentační povinnosti před v sobotu startujícím mistrovství Afriky, podepsal v Manchesteru smlouvu na 4 a půl roku, která mu zajistí týdenní příjem 100 tisíc liber (přes 3,5 miliónu korun).

Bývalému útočníkovi Sparty, jenž poté hrál i za nizozemský Arnhem a Swansea, se tak splní sen a zahraje si Ligu mistrů. "Každý hráč touží po tom zahrát si na mistrovství světa a v Champions League," nechal se slyšet, než odletěl na africký šampionát.

Trenéra Citizens Manuela Pellegriniho jeho příchod potěší o to víc, že další týmoví útočníci Sergio Agüero, Edin Džeko a Stevan Jovetič jsou na marodce.

Někdejší sparťanský útočník na sebe v dresu Labutí upozornil mimořádnou střeleckou potencí. V loňském kalendářním roce dal 20 ligových gólů, v 70 zápasech za Swansea nasázel 34 branek, i proto s ním klub loni v listopadu prodloužil smlouvu až do roku 2018.

Pellegrini v pátek prohlásil: "Zranění hráči sehráli v rozhodování svou roli, protože jich máme příliš. Je normální, že útočníci jsou náchylní ke zranění víc než ostatní hráči, zejména zde v Anglii, kde hrají fotbalisté silní jak psychicky, tak fyzicky. Z tohoto důvodu jsem už minulý rok prohlašoval, že potřebujeme získat čtvrtého forvarda."

Reklama

Související témata: