Hlavní obsah

Swansea - Chelsea 0:5Čech vychytal třetí čisté konto v řadě! Chelsea nastřílela pět gólů

Londýn
Aktualizováno

Český brankář Petr Čech i nadále předvádí při zranění Thibauta Courtoise špičkové výkony. Za belgického gólmana v bráně Blues naskočil do třetího zápasu v řadě a potřetí za svá záda nepropustil jediný míč. Chelsea ve 22. kole Premier League zvítězila na hřišti Swansea vysoko 5:0 a zvýšila náskok na druhý Manchester City na pět bodů.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Chelsea Petr Čech se objevil v bráně Blues už ve třetím zápase v řadě.

Článek
Fotogalerie

Courtois si zlomil palec v pro Chelsea nešťastném utkání s Tottenhamem, v němž Blues nejenom utrpěli porážku 3:5, ale také přišli o svého prvního brankáře. Čech se ale zatím své šance předvést se fanouškům chytá více než zdatně. V zápase 3. kola FA Cupu s Watfordem nepustil gól (3:0), stejně jako v utkání Premier League s Newcastlem (2:0). Čisté konto vychytal také na hřišti Swansea, ze kterého v uplynulém týdnu přestoupil útočník Wilfried Bony do Manchesteru City.

Citizens jsou zatím hlavním rivalem Blues v boji o titul. Chelsea po výhře svému sokovi odskočila na rozdíl pěti bodů, City mají nedělní zápas s Arsenalem k dobru. Na výhře londýnského týmu na hřišti Swansea se nejvíce podíleli Oscar a Diego Costa, kteří si shodně připsali po dvou brankách. Gólový účet zápasu završil Schürrle.

Manchester United uspěl na hřišti QPR

Nezaváhal ani Manchester United, který tak napravil dojem po porážce od Southamptonu v minulém kole. Bránu domácího Queens Park Rangers Rudí ďáblové dobývali téměř hodinu, pak se po přihrávce Valencii z pravé strany prosadil střelou zevnitř pokutového území Fellaini. Druhý gól přidal v nastavení Wilson.

United poskočili na chvíli na třetí příčku. Z té ho ale srazil zpět Southampton, který protáhl sérii zápasů, v nichž nenašel přemožitele, na šest. Southampton uspěl na trávníku Newastlu po výhře 2:1. Obě branky Saints vstřelil nizozemský útočník Eljero Elia, který do týmu přišel nedávno na hostování z Werderu Brémy.

Tři body mají i Tottenham a Liverpool

Tottenham šel na White Hart Lane proti Sunderlandu do vedení v samotném úvodu zápasu, když se prosadil Vertonghen. Hostům se ale podařilo po půlhodině hry srovnat zásluhou Larssona a Kohouti dlouho nedokázali strhnout vedení na svou stranu. To se podařilo až dvě minuty před koncem druhé půle Eriksenovi, který se přízemní střelou trefil přesně k levé tyči. Tottenham tak přeskočil londýnského rivala Arsenal na páté příčce.

Tři body vydřel také Liverpool, který se ujal na trávníku Aston Villy vedení ve 24. minutě po gólu Boriniho, jenž ve skluzu zužitkoval Hendersonův centr. Ve druhé půli byli domácí mnohem aktivnější, ve velkých příležitostech ale dvakrát zaváhal Benteke a Reds trestali po přesné střele po zemi, kterou navýšil skóre Lambert.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Aston Villa - Liverpool 0:2 (24. Borini, 79. Lambert)
Burnley - Crystal Palace 2:3 (12. Mee, 16. Ings - 28. a 87. Gayle, 48. Puncheon)
Leicester - Stoke 0:1 (63. Krkic)
QPR - Manchester United 0:2 (58. Fellaini, 90.+4 Wilson)
Swansea - Chelsea 0:5 (1. a 36. Oscar, 20. a 34. Diego Costa, 79. Schürrle)
Tottenham - Sunderland 2:1 (3. Vertonghen, 88. Eriksen - 31. Larsson)
Newcastle - Southampton 1:2 (29. Gouffran - 14. a 62. Elia)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články