Hlavní obsah

Čech si připsal čisté konto bez jediného zásahu. Je na vrcholu sil, chválí jej Mourinho

Londýn

Zraněná gólmanská jednička Chelsea pro tuto sezónu Thibaut Courtois dává pomalu ale jistě dohromady poraněný prst, budoucnost legendy klubu Petra Čecha mezi třemi tyčemi je tak opět nejistá. Čech odchytal třetí zápas za sebou, druhý v Premier League, a na hřišti nevyzpytatelného velšského celku Swansea udržel čisté konto při jasné výhře 5:0. „S Petrovým výkonem jsem byl spokojený,“ pochválil matadora kouč Mourinho přesto, že český gólman moc práce neměl.

Foto: Toby Melville, Reuters

Petr Čech se raduje po ligové výhře nad Newcastlem.

Článek

Swansea přišla před duelem s vedoucím celkem soutěže o svého klíčového útočníka Wilfrieda Bonyho. Bývalý sparťan zamířil reprezentovat Pobřeží Slonoviny na Africký pohár národů, z něj se sice na ostrovy vrátí, ale už do Manchesteru, kde bude nově kopat za úřadující šampióny z celku City.

Po závěrečném hvizdu zápasu Swansea - Chelsea se tak radoval jiný bývalý sparťan, v této sezóně hodně zkoušený gólman Petr Čech. Dvaatřicetiletý borec je sice klubovou legendou, ale Mourinho se mu za zázračné kousky při prvním působení Portugalce na ostrovech příliš neodvděčil, a nahradil českého reprezentanta mladším Thibautem Courtoisem.

Belgický supertalent má ale momentálně zraněný prst, mezi tři tyče se tak potřetí za sebou postavil český čekatel. Proti Labutím si sice nepřipsal Čech jediný zákrok, protože se domácí nedokázali za více než 90. minut propracovat ke střele na branku, přesto slavil se spoluhráči vítězství 5:0 a také vychytanou nulu. Již třetí za sebou.

Čech má Mourinhovu důvěru, ne však jisté místo

„S Petrovým výkonem jsem byl spokojený. Je sebevědomý a je na vrcholu svých sil, proto nebylo těžké se rozhodnout, jestli jej pošlu na hřiště,“ pochválil přesto svého svěřence manažer Chelsea José Mourinho.

Kontroverzní Portugalec také naznačil, že Čecha nasadil přesto, že Belgičan už byl schopen chytat. „Courtoisův prst vypadá daleko lépe, než tomu bylo v posledním týdnu,“ informoval novináře lodivod Blues a k upřednostnění českého gólmana ještě dodal: „Pokud máte zraněný prst, trénujete vždycky trochu jiným způsobem, protože si chcete poraněné místo chránit. A to, i když jste už připraveni naskočit do zápasu.“

Mourinhova důvěra směrem k českému brankáři je podložena tím, co má přísný Portugalec nejraději - efektivitou. Čech nastoupil v této sezóně do branky Chelsea v 11 případech, v nichž vychytal hned šest čistých kont a inkasoval pouhých pět gólů. V probíhající sezóně Premier League navíc Čech v necelých čtyřech absolvovaných duelech ještě neinkasoval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články