Hlavní obsah

Odpusťte si posměch, mějte k Gerrardovi respekt, apeloval Mourinho na fanoušky Blues

Posměchu za fatální minelu v samém závěru loňského ročníku Premier League si užil kapitán Liverpoolu Steven Gerrard dost a dost, takže před úterním vzájemným pohárovým duelem se ho i trenér Chelsea zastal. „Je to velká postava Liverpoolu. Velký hráč Premier League. Respektujte ho, protože posměch fanoušků si nezaslouží,“ apeloval José Mourinho na příznivce Blues, aby si v úterním semifinále Ligového poháru hanlivé popěvky na Gerrardovu adresu odpustili.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Steven Gerrard po sezóně vymění dres Liverpoolu za LA Galaxy.

Článek

Onen kiks se mu zle vymstil. Gerrardovi a celému Liverpoolu. V 36. kole loňského ročníku Premier League kapitán Liverpoolu v utkání s Chelsea uklouzl, spadl na zadek a doslova vnutil soupeři možnost skórovat. Demba Ba ji pochopitelně využil, Chelsea zápas 2:0 vyhrála a sen Liverpoolu o titulu, za kterým se celou sezónu hnal, se rozpadl na prach.

„Tou chybou naservíroval titul Manchesteru City," prohlásil loni v dubnu José Mourinho na adresu legendy ostrovního fotbalu a teď už bývalého kapitána anglické reprezentace Gerrarda. Fanoušci Blues šli ještě dál a složili hanlivý popěvek o tom, jak Steven Gerrad spadl na zadek a Demba Ba dal gól.

S gustem a chutí ho při soubojích Chelsea s Liverpoolem prozpěvují a Gerrarda jím častují. „Měli by toho nechat. Jednou dvakrát se to může jevit jako dobrá zábava, ale opakovat to pořád dokola nikoli. Je to historický player Liverpoolu i celé Premier League, který si zaslouží respekt. My rozhodně nepotřebujeme, aby diváci prozpěvovali podobnou píseň, která se mi vůbec nelíbí," vzkázal Mourinho fanouškům Blues před úterním prvním semifinále Ligového poháru, v němž jeho Chelsea nastoupí proti Liverpoolu.

Chtěl ho zlanařit na Stamford Bridge

Kouč leadera Premier League v té souvislosti přiznal, jak moc Gerrarda obdivoval a při prvním angažmá v Chelsea ho chtěl v roce 2005 zlanařit na Stamford Bridge.

„Snil jsem o trojúhelníku Makeléle, Gerrard a Lampard. A nejen já, ale i majitel klubu Roman Abramovič a bývalý výkonný ředitel Peter Kenyon jsme se snažili udělat všechno, abychom ho pro Chelsea získali. Myslím, že i Gerrard si s tou myšlenkou pohrával, i když sám nikdy neřekl: Půjdu k vám. Namísto toho zůstal navždy věrný Liverpoolu," zavzpomínal Mourinho na námluvy s Gerrardem.

Pro ostrovní fotbalovou legendu, která hraje za Liverpool od svých sedmi let a na kontě má na 700 zápasů, je tato sezóna na scéně Premier League poslední. V červenci zamíří čtyřiatřicetiletý Steven Gerrard z ostrovního fotbalu za oceán, kde bude hrát za Los Angeles Galaxy.

Reklama

Související témata: