Hlavní obsah

Místo hřiště oraniště. Angličan přesto oslňujícím halfvolejem z poloviny hřiště rozvlnil síť!

Kidderminster

Na střely z dálky je útočník Waide Fairhurst specialistou. Hraje sice až pátou nejvyšší anglickou ligu za Macclesfield Town, jenže nad jeho góly zaplesá srdce nejednoho fotbalového příznivce. V listopadu vstřelil parádní branku z 35 metrů do šibenice, v sobotu si Fairhurst nedělal na hřišti Kidderminsteru hlavu z těžkého terénu a po bravurně trefeném halfvoleji skóroval z poloviny hřiště. Nechtěně mu přitom špatným odkopem asistoval domácí brankář Danny Lewis.

Gól útočníka Macclesfieldu Fairhursta z půlky hřiště.

 
Článek

Velkolepé góly nepadají jen v prestižních a nejsledovanějších ligách, ale také v pralese. A pětadvacetiletý Waide Fairhurst vstřelil svou premiérovou branku v novém roce opravdu ve velkém stylu.

Technicky náročný kop těsně po odrazu od trávníku zvládl Fairhurst precizně, gólman Lewis už nestihl zareagovat a míč se třepetal v síti.

„Ten chlapec předvedl skvělé zakončení. Když vidím něco takového, musím smeknout," pěl chválu dokonce i manažer domácího Kidderminsteru Gary Whild. Macclesfield na hřišti připomínající spíše oraniště svého protivníka porazil 2:0 a posunul se na třetí místo tabulky.

Reklama

Související témata: