Hlavní obsah

Kouč Citizens už se otřepal a na Stamford Bridge vzkázal: Jsme schopni titul obhájit

Už se otřepal. Po senzační nedělní domácí prohře s Arsenalem je kouč Manchesteru City Manuel Pellegrini zase naplněný vírou, že jeho tým je schopen pětibodové manko na vedoucí Chelsea smazat a mistrovský titul obhájit. „Už jsme v průběhu soutěže smazali osmibodovou ztrátu, proč bychom nemohli dohnat pětibodovou?“ kladl si řečnickou otázku chilský kouč na lavičce Citizens, když zklamání z nečekané porážky s Kanonýry přebolelo.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Zadumaný kouč Manchesteru City Manuel Pellegrini.

Článek

Mourinhův tým už měli na dohled, nedělním kolapsem s Gunners si však obhájci titulu situaci znovu zkomplikovali. Jejich ztráta na Chelsea opět narostla.

Pellegrini: Smazali jsme už osm bodů...

„S Arsenalem jsme sice prohráli, ale my jsme lepším týmem, než jaký v neděli hrál. Chyběl nám Yaya Touré, ale i bez něho jsme schopni to dokázat," nemínil se Pellegrini vymlouvat na absenci reprezentanta Pobřeží slonoviny, který odjel na africký šampionát.

„Už jsme smazali osmibodové manko, které jsme v průběhu soutěže měli, což bylo pro nás ohromně důležité. Teď jsme dovolili Chelsea uniknout o pět bodů, ale rozhodně nemyslím, že by boj o titul byl hotový," vzkázal kouč Citizens největšímu rivalovi ze Stamford Bridge.

„Jsme schopni se vrátit zpátky do hry a titul obhájit," je si jistý, že výpadek s Arsenalem, mimochodem první po předchozích dvanácti utkáních bez prohry, byl ojedinělý.

Vzájemná konfrontace rozhodne

Hodně napoví vzájemná konfrontace Chelsea s Manchesterem City, která je na programu 31. ledna a bude šlágrem nastávajícího 23. kola Premier League.

„Bude to velice důležitý zápas. Podle mého dokonce rozhodující. My teď máme dva týdny na to, abychom se na utkání na Stamford Bridge připravili, vyhráli ho a stáhli mezeru mezi námi znovu na dva body," plánuje trenér obhájce titulu Pellegrini.

Dost možná, že koketuje i s myšlenkou, že by pro tento duel už mohl být zase k dispozici Yaya Touré a nová akvizice Citizens Bony Wilfried. Hodně bude záležet na tom, jak si povede reprezentace Pobřeží slonoviny na africkém šampionátu. Do něho vstoupila dnes zápasem s Guineou, 24. ledna hraje s Mali a o čtyři dny později na závěr skupiny s Kamerunem.

Kdyby se Sloni do další fáze šampionátu nedostali a 28. ledna skončili, mohli by se oba hráči včas vrátit na ostrovy a zmiňovaný ligový duel stihnout.

Reklama

Související témata: