Hlavní obsah

Kanonýr Vydra přispěl k sedmigólovému obratu, jaký nikdy nezažil

Nikdy na neskutečný zápas nezapomene. Fotbalisté Watfordu prohrávali s posledním Blackpoolem ještě o poločase 0:2, sedmigólovou smrští po přestávce však otočili skóre na neuvěřitelných 7:2! A mladý český reprezentant Matěj Vydra (22) k tomu přispěl jedním gólem. „Sedm gólů za 45 minut, to jsem ve velkém fotbale nikdy nezažil,“ libuje si útočník na webu svého agenta Ondreje Chovance. Watford vstřelil sedm branek poprvé od dubna 2003.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Watfordu Matěj Vydra.

Článek

Gól Matěje Vydry při vítězství Watfordu 7:2.

Watford si po 27 kolech anglické Championship drží šestou příčku zajišťující účast v play off o postup do Premier League. O víkendu to s ním přitom vypadalo špatně, po poločase prohrával s beznadějně posledním Blackpoolem o dvě branky...

„Hráli jsme špatně. Soupeř nás zaskočil agresivitou a vysokým presinkem. O půli jsme si v kabině řekli, že góly dávat umíme a musíme začít hrát to, co je nám vlastní. Vletěli jsme na ně, dali jsme strašně rychlé góly a soupeře to zlomilo. Odešli fyzicky i psychicky. Nám s každou další trefou narostla křídla a bylo to jen o tom, kolik gólů dáme," popisuje Vydra divoký duel.

Na gól čekal hodně dlouho

Znovu se potvrdilo, jak je druhá nejvyšší anglická soutěž vyrovnaná. „Tady opravdu můžete klidně prohrát s posledním. Před zápasem si každý myslel, že jim dáme příděl. To se nakonec povedlo, ale po průběhu, jaký asi nikdo nečekal."

V kabině Watfordu nebyl o přestávce žádný řev, mužstvo navzdory nepříznivému stavu dál spoléhalo na svoji velkou ofenzivní sílu. Oprávněně, během dvaceti minut druhé půle dalo čtyři góly. A právě Vydra v 59. minutě zvyšoval na 4:2.

„Propálil jsem to z vápna. Konečně jsem dal gól, čekal jsem na něj dost dlouho. Trefil jsem se snad po jedenácti kolech. Poslední dobou jsem měl trochu výkyvy, ale podobně na tom byl celý tým. Herně se mi někdy nedařilo podle představ, ale jsem rád, že jsem to zlomil. Doufám, že další góly přijdou. Hlavně aby Watford postoupil. Chci k tomu svými výkony pomoci," plánuje Vydra.

Nejvíc řádil nigerijský Lafata

V ráži byl především jeho spoluhráč Ighalo. Nigerijský útočník se trefil hned čtyřikrát.

„Má teď dobrou sérii, sedm gólů z posledních pěti zápasů. Je to takový David Lafata ve Watfordu," chechtá se Matěj. „Ze čtyř gólů dával teď tři do prázdné brány a při čtvrtém ho míč odražený od tyče trefil do hlavy. Ale je skvělé, že mu to tam padá. Je to podobný typ jako Troy Deeney. Oba mají po 11 gólech, já osm. Hlavně se nám teď daří střelecky jako týmu, v posledních dvou zápasech jsme dali dvanáct gólů. To se moc často nevidí," poukazuje Vydra.

Dalšího českého reprezentanta Daniela Pudila trenér v sobotu šetřil, na hřiště ho poslal až v závěru.

Reklama

Související témata: