Hlavní obsah

Chelsea - Liverpool 1:0 PPChelsea bez Čecha vybojovala finále, poslala ji do něj Ivanovičova hlavička

Londýn
Aktualizováno

Chelsea je posedmé ve finále Ligového poháru, 1. března si zahraje ve Wembley proti lepšímu z dvojice Sheffield United - Tottenham. Po remíze 1:1 v prvním utkání Blues udolali v odvetě Liverpool 1:0. Jedinou trefu utkání obstaral hlavou v prodloužení Branislav Ivanovič. Chelsea s Petrem Čechem tentokrát jen na lavičce náhradníků tak dala zapomenout na sobotní blamáž s Bradfordem (2:4) v FA Cupu. Odvrátila hrozbu, že během tří dnů přijde o druhou šanci na trofej.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Branislav Ivanovič (vlevo) slaví jediný gól odvety semifinále s Liverpoolem se spoluhráči z Chelsea Kurtem Zoumou(uprostřed) a Nemanjou Matičem.

Článek
Fotogalerie

Trenér José Mourinho nachystal oproti víkendu změny, takže na večerní duel se do základní sestavy vrátili mj. Matič, Ivanovič, Diego Costa, Hazard a Fábregas. Do brány se postavil Courtois, který v první půli předvedl dva důležité zákroky.

Ale úspěšný byl i jeho krajan v brance Liverpoolu Mignolet. Ve druhé půli nejprve skvěle vykopl tečovanou ránu Diega Costy a následně včasným vyběhnutím zmařil šanci Oscarovi.

Chelsea už v 50. minutě přišla o Fábregase, který po srážce se spoluhráčem Terrym musel ze hry. Liverpool absence skvělého nahrávače nevyužil. A proto, že v Ligovém poháru neplatí pravidlo o vyšším počtu vstřelených branek na soupeřově hřišti, následovalo prodloužení.

V něm po čtyřech minutách udeřil Ivanovič. Srbský obránce využil Williamova ideálního centru z přímého kopu a hlavičkoval z malého vápna do sítě.

Alespoň penaltový rozstřel mohl Liverpoolu zajistit Henderson, ale v dobré šanci hlavičkoval vedle. Víc už pozorně hrající Chelsea soupeři nedovolila. Liverpool od 72. minuty nepustila ani k jedné přímé střele mezi tři tyče a radovala se z postupu.

V odvetě druhého semifinále budou ve středu bojovat Sheffield United a Tottenham, který první utkání vyhrál 1:0.

Anglický Ligový pohár - semifinále, odveta:
Chelsea - Liverpool 1:0 po prodloužení
Branka: 94: Ivanovič. První utkání 1:1, postupuje Chelsea.

Reklama

Související témata: