Hlavní obsah

Fauly Diega Costy neviděl. Mourinho zase vyrukoval s konspiračními teoriemi

Londýn/Praha

Fauly doslova kriminální. Nejprve dupnul na kotník mladého německého legionáře ve službách Liverpoolu Emreho Cana, ve druhé půli šlápl pro změnu na nohu slovenskému obránci Martinu Škrtelovi, s nímž si šli po krku v obou semifinálových partiích anglického Ligového poháru. Naturalizovaný španělský Brazilec Diego Costa za své úlety přesto kartu neviděl. Ani žlutou, natož pak červenou. Ba co víc, kouč Chelsea José Mourinho ho bral po odvetě v ochranu, rozvíjel znovu konspirační teorie a tvrdil, že jde o další kampaň pro jeho mužstvu.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Kouč Chelsea José Mourinho se zase jednou pořádně rozpálil.

Článek

Komentátoři Sky Sport, bývalý liverpoolský fotbalista Jamie Redknapp i expert ve studiu, někdejší kanonýr londýnského Arsenalu Thierry Henry, se unisono shodli. Nestranní televizní diváci rovněž. O trenérovi Liverpoolu Brendanu Rodgersovi nemluvě.

Henry: Tohle už přehnal!

„Incidenty, které mohly dopadnout hodně nepříjemně, viděli všichni. Emreho mohl snadno přeskočit, Škrtela rovněž. Mohl přistát někde úplně jinde, nemusel namířit kolíky svých kopaček na kotníky soupeře. Costa je špičkový hráč a vynikající fotbalista, ale je také dost chytrý na to, aby si takto počínal, když ho rozhodčí nevidí. Bylo to od něho ubohé," měl Rodgers jasno, že šlo o úmyslné fauly, za něž měl být naturalizovaný španělský Brazilec Diego Costa vyloučen.

Experti v televizním studiu se po opakovaných záběrech rovněž shodli. Diego Costa měl bez pardonu dostat červenou. „Je jasně vidět, že to udělat chtěl. Velký bojovník, ale tohle už přehnal," pronesl Henry.

Jasno měli všichni, jen Mourihno ne

Jen kouč Chelsea viděl ve shodných úsudcích další díl cílené štvanice proti jeho mužstvu. „Pokud se mám k situaci vyjádřit, budu mít zase problémy," zdráhal se zpočátku Mourinho, jenž za své výroky o štvanici proti Chelsea dostal od Anglické fotbalové asociace pokutu 25 tisíc liber, tedy v přepočtu asi 925 tisíc korun.

Za slova pronesená po prosincové remíze se Southamptonem, kdy vykládal o cílené kampani rozhodčích, trenérů jiných týmů, různých vědátorů a komentátorů proti Blues. Nebylo mu totiž po chuti, že sudí Taylor neodpískal po pádu Fábregase v soupeřově šestnáctce penaltu a naopak mu za filmování udělil žlutou kartu.

Proto pokuta, proto i varování od FA, aby si napříště podobné výroky a chování odpustil.

Jenže Mourinho se po semifinálové odvetě s Liverpoolem stejně neudržel a šestadvacetiletého Costu bránil. „Nechte ho hrát fotbal, šel po míči, sledoval ho, takže se jednalo o absolutně nezaviněný střet se soupeřem, který ležel na zemi. A přitom Sky volá, že šlo o zločin..."

Je to velké kampaň, tvrdil kouč Chelsea

Od té chvíle už nebyl Mourinho k zastavení a šel ještě dál. Nařkl televizní komentátory z cílené kampaně, kterou proti jeho klubu vedou.

„Všichni víte, jak tenhle vědátor miluje Chelsea a mě obzvláště. Je to velká kampaň, kterou proti mně a Chelsea na Sky Sports vede," pustil se do Redknappa, ale jmenovat ho odmítl. "Neznám jeho jméno. Pokaždé, když ho na obrazovce vidím, televizi vypínám," odmítl konkretizovat.

„Tihle učenci mají své teplé místo, mají vždy pravdu a jsou velice dobře placeni. Mnohem víc, než někteří manažeři, kteří vysedávají týden co týden devadesát minut na lavičce. A přitom pokaždé vyhrávají. Jenže musí být spravedliví a upřímní," rozvíjel trenér Mouriho své konspirační teorie o spiknutí proti Chelsea.

Reklama

Související témata: