Hlavní obsah

Sám bych toho nebyl schopen, složil Neville poklonu Rosickému. Přesto ho BBC pokárala

Londýn/Praha

Nic mu nepomohlo, že svá slova označil za pouhou poťouchlost. A ani argument, že debata ve studiu se nesla ve veselé tónině, takže rozhodně nechtěl Rosického urazit, Philu Nevillovi nepomohl. Někdejší player Manchesteru United a Evertonu si od britské televize BBC, pro kterou po odchodu z role Moyesova asistenta na Old Trafford nyní pracuje jako fotbalový expert, vysloužil veřejné pokárání. Napříště má být při živém vysílání opatrný a volit slova.

Foto: Sport.cz

Jsem král zápasu! Radost Tomáše Rosického (vpravo) v Brightonu.

Článek

Rosický na Nevillův výrok nereagoval, trenér Arsenalu Wenger rovněž ne, zato fanoušky Arsenalu expert ve studiu BBC během pořadu Match of the Day 2 rozlítil. To když se po geniální přihrávce kapitána české reprezentace v sobotním duelu FA Cupu mezi Brightonem a Arsenalem, po které Özil skóroval, nechal Phil Neville unést k rádoby žertování.

„Udělat mně něco takového na tréninku, zajel bych do něho oběma nohama," pronesl Neville ve studiu BBC poté, co se Rosický na jednu stranu díval a na druhou adresoval Özilovi milimetrově přesnou přihrávku, kterou jeho spoluhráč proměnil ve druhou branku Gunners. Podobný kousek ostatně předvedl Rosický během zápasu několikrát, za což si vysloužil chválu trenéra Wengera.

Jen nejapný žert

Jen Neville ve studiu zažertoval. Jak sám ex post uznal, dost nejapně... I jemu samotnému to došlo, takže na twitteru se nad Rosického přihrávkami doslova rozplýval, psal o nich jako o skvělých a brilantních a svou poznámku pronesenou do mikrofonu označil za poťouchlost.

„Od někoho, kdo by nebyl schopen něco podobného udělat," dokonce sebekriticky přiznal a složil tím poklonu Rosickému, který se ve vítězném zápase zaskvěl i parádním gólem.

Moc platné mu to nebylo, neboť fanoušci Arsenalu mu žertování nad adresu Rosického měli za zlé a na Nevilla se stížnosti jen hrnuly. BBC se jimi byla nucena zabývat a Nevilla pokárala, i když ten se hájil tím, že debata ve studiu se nese ve veselém duchu a jeho slova rozhodně neměla sloužit jako návod k násilí pro mladé publikum. Natož aby snad násilí a fauly omlouvala.

„Uznal, že použil nešťastná slova, ale rozhodně nemínil nikoho urazit," reagovala na stížnosti a kritiku BBC a zároveň dala fotbalové veřejnosti na vědomí, že všechny své komentátory i experty upozornila, aby napříště vážili používaná slova.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články