Hlavní obsah

Popuzený Mourinho zrušil tiskovku před šlágrem. Kouč Citizens spiknutí proti Chelsea odmítl

Londýn/Praha

Dalo se očekávat, že dodatečně vynesený trest nad Diegem Costou kouče Chelsea náležitě popudí. Už po pohárové konfrontaci s Liverpoolem rozvíjel José Mourinho teorie o spiknutí proti Blues. Když disciplinární komise anglické fotbalové asociace na základě videozáznamu distancovala nejlepšího střelce jeho týmu na tři zápasy, trenérovo přesvědčení o konspiraci proti Chelsea ještě narostlo. I proto Mourinho zrušil obvyklou tiskovou konferenci před dnešním šlágrem Premier League s Manchesterem City (od 18:30 na sport.cz) a uzavřel se do neprodyšné ulity mlčení.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Diego Costa a José Mourinho, dva muži, kolem nichž se v posledních dnech v Anglii vše točilo.

Článek

Do 175 zemí světa se bude přenášet sobotní konfrontace Chelsea a Manchesteru City, dvou vedoucích celků Premier League, jejichž souboj s největší pravděpodobností rozhodne na ostrovech o titulu. Zápas se hraje na Stamford Bridge od 18.30, on-line reportáž můžete sledovat na sport.cz, přímý televizní přenos vysílá Digi sport.

Speciál do Afriky neletěl

„Bude to rozhodující partie. Pokud zvítězíme, budeme mít šanci dál bojovat o primát," připustil kouč Manchesteru City Manuel Pellegrini, jenž se svým týmem titul obhajuje.

I on půjde do utkání s Chelsea handicapován. Dva reprezentanti Pobřeží slonoviny Yaya Touré a Bony Wilfried se totiž z afrického šampionátu nevrátili, neboť postoupili se svým národním týmem do čtvrtfinále. Pellegrini se tudíž musí bez nich obejít.

„Byli jsme připraveni, že pro ně pošleme letecký speciál, aby zápas na Stamford Bridge stihli, jenže situace se vyvinula jinak," musel se chilský kouč na lavičce Citizens smířit s realitou. Přesto věří, že jeho mužstvo je schopno na Stamford Bridge uspět a vrátit se tak do hry o titul.

„V průběhu soutěže už jsme smazali osmibodové manko a přiblížili se Chelsea na dohled, proč bychom totéž nesvedli i teď, kdy ztrácíme pět bodů?" připomínal úspěšné tažení, které uťala až překvapivá domácí prohra s Arsenalem v předchozím ligovém kole.

Pellegrini teorii o kampani odmítl

Pellegrini se na tiskové konferenci, která se konala po posledním tréninku v City Football Academy, nemohl vyhnout otázkám dotýkajících se trestu vyneseného ex post nad Diegem Costou i Mourinhovy teorie o cílené kampani proti Chelsea, do níž jsou zapojeni konkurenční manažeři, média a rozhodčí.

„Doufám, že v Premier League - nejvýznamnější a nejlepší lize na světě - neexistuje kampaň proti nikomu. Doufám, že vše probíhá spravedlivě a že chyby rozhodčích doléhají stejně na všechny týmy. A stejné je to s rozhodnutími a tresty asociace," kategorický odmítl Mourinhův názor o spiknutí proti Chelsea.

Stejně tak si Pellegrini nemyslí, že by trest vynesený nad Costou zbrzdil Chelsea a zapříčinil, že ztratí tři následující zápasy, v nichž bude autor 17 ligových gólů nuceně absentovat.

„Pro mě je Costa top hráčem. Má svůj charakter a není to jednoduchá postava, ale možná, že mu vynesený trest pomůže a on se v budoucnu změní. Je skvělým fotbalistou a nemusí si počínat takovýmto způsobem," komentoval distanc, jímž byl naturalizovaný španělský Brazilec v pátek potrestán za fauly v semifinále FA Cupu proti Liverpoolu. V něm totiž šlápl nejprve na kotník Emreho Cana a po změně stran i Martina Škrtela, což sudí přehlédl.

Začnou už Citizens dávat góly?

Chelsea se tudíž bude muset dnes bez Diega Costy obejít, navíc je nejistý i start zraněného Fábragase. Mourinho se k předpokládaným ztrátám nevyjádřil, neboť od pátečního poledne mlčí.

„Mají dost hráčů, aby si poradili," míní Pellegrini, že Costu nejspíše nahradí Drogba a Fábregase případně Ramires. Od svého týmu očekává, že začne konečně dávat góly, protože jedině tak může na Stamford Bridge uspět.

„Jde o to proměňovat šance, které si připravíme," připomínal kouč Citizens, že jeho svěřenci dali v posledních třech ligových a pohárových zápasech pouze jedinou branku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články