Hlavní obsah

Special One? Mourinho si po šlágru s Citizens koleduje o novou přezdívku

Londýn/Praha

Zůstal svůj. Remízu, o kterou mu v šlágru anglické Premier League evidentně šlo, sice José Mourinho uhrál, do kamer Sky Sports však po duelu s Manchesterem City kouč fotbalistů Chelsea nepromluvil. A mezi novináře také nepřišel. Ani on, ani jeho asistent, byť jim to povinnost velí. Teď mu tudíž na ostrovech přezdívají nikoli Special One, ale "mlčenlivý muž", protože v reakci na páteční potrestání Diega Costy i pravidelnou předzápasovou tiskovou konferenci zrušil.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Manažer Chelsea José Mourinho protestuje proti verdiktu rozhodčího.

Článek
Fotogalerie

Nic nového. Čeští fotbalisté dokázali svého času také držet bobříka mlčení, kontroverzní portugalský kouč José Mourinho se teď vydal stejnou cestou. Nemluví, dění na trávníku neglosuje, zápasy nehodnotí, své teorie o spiknutí a kampani vedené manažery soupeřů, novináři a rozhodčími proti Chelsea do světa nepouští.

Nemluví, mlčí, snaží se ovládat

Po pokutě, kterou v minulém týdnu za své výroky dostal a jež se vyšplhala téměř k miliónu korun (25 tisíc liber, tedy kolem 930 tisíc korun), přitvrdil. Ještě víc pak po pátečním potrestání legionáře Diega Costy, jenž v semifinále FA Cupu šlápnul na kotník Cana a poté i Škrtela, za což dostal ex post distanc na tři zápasy a v ostře sledovaném duelu s Manchesterem City v sestavě Chelsea chyběl.

Mlčí, nemluví, při koučování mužstva se snaží ovládat. Sobotní vypjatá konfrontace na Stamford Bridge toho byla dokladem. Mourinho sice zlostná gesta ze svého repertoáru nevypustil, protestoval, protože některé verdikty sudího se mu evidentně nelíbily a kritizoval je, takže hlavní rozhodčí Clattenburg mu domlouval... Jednou dokonce nakopl trenér Chelsea navztekaně balón zpět do hřiště a nepovedeným odkopem zasáhl Milnera, za což se omluvil jak soupeřovu hráči, tak i trenérovi Citizens Pellegrinimu i sudímu Clattenburgovi. Jinak se ovšem držel.

Ani Lamparda neřešil

I na publikum, které transparenty a aplausem vítalo klubovou legendu Chelsea Franka Lamparda, když třináct minut před koncem střídal v sestavě Citizens Fernanda, reagoval chladně. O Lampardovi nemluvě. Ostatně, už dříve se nechal slyšet, že jeho pozornost se soustřeďuje pouze na hráče, kteří v klubu zůstali.

Ovládl se, po skončení duelu podal ruku i trenérovi Manchesteru City Manuelu Pellegrinimu, byť mezi nimi od zářijového vzájemného utkání na Etihad Stadium panuje mrazivý vztah. To proto, že po tehdejší remíze 1:1 Pellegrini přirovnal Chelsea ke Stoke City a prohlásil, že si počínala jako malý tým, který přijede a pouze brání.

I druhá vzájemná konfrontace skončila nerozhodně 1:1, takže mezi oběma lídry zůstal pětibodový rozdíl, ale Mourinho nepřišel hodnotit ani zápas, ani situaci na špici tabulky, byť tím riskuje další trest.

Remíza je dobrá, přiznal Matič

„Abych byl upřímný - chtěli jsme tři body, ale myslím, že konečná remíza je dobrá pro oba týmy. My měli nějaké šance, oni také, ale podstatné je, že mezi námi zůstal pětibodový rozdíl," shrnoval tudíž náladu panující v kabině Chelsea srbský legionář Nemanja Matič.

„Zejména v posledních dvaceti minutách jsme se cítili trochu unavení, takže bylo těžké držet krok a tempo se soupeřovými hráči, kteří byli oproti nám daleko víc svěží," poukázal před kamerami Sky Sports, že Chelsea hrála v úterý odvetné seminále FA Cupu s Liverpoolem, v němž padlo rozhodnutí až v prodloužení.

„Dobrým momentem bylo, že jsme vstřelili v 41. minutě gól a mohli jít do kabin s vedením, ale City ukázalo, že je silným týmem, který využije nabídnuté šance. Nikdy se nevzdává, a proto ještě do přestávky vyrovnalo," komentoval Matič zápas, který se po změně stran změnil v taktickou partii, během níž šlo Chelsea evidentně o remízu.

„Každý z nás dal do zápasu sto procent, takže se to povedlo," byl Matič evidentně spokojen s nerozhodným výsledkem, byť pro Chelsea znamenal první domácí bodovou ztrátu v této sezóně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články