Hlavní obsah

Rudí ďáblové loví velkou rybu, z Galatasaraye má přijít Sneijder. Juventus si vyhlédl Mchitarjana

Praha

Manchester United si vyhlédl hvězdnou posilu. Fotbalový tým Rudých ďáblů by měl podle spekulací médií posílit zkušený záložník Wesley Sneijder z Galatasaraye Istanbul. O nizozemského reprezentanta v lednu usiloval Juventus, který však na poslední chvíli z přestupu vycouval a zaměřil se na Henrika Mchitarjana z Dortmundu. O arménského záložníka však stojí i anglické duo Arsenal-Liverpool.

Foto: Profimedia.cz

Svlékne nizozemský záložník Wesley Sneijder dres Galatasaraye Istanbul a zamíří na Old Trafford?

Článek

Trenér Manchesteru Louis van Gaal stál o Sneijdera už od svého loňského příchodu na Old Trafford. Třicetiletý hráč se ovšem rozhodl ještě v Turecku zůstat. Nyní se karta obrací a záleží na dohodě obou klubů. Přestupová suma by se měla pohybovat okolo 15 miliónů liber (přes 550 miliónů korun).

Van Gaal dosud Sneijdera vedl pouze na reprezentační úrovni. Oba dva byli u loňského třetího místa Oranje na mistrovství světa v Brazílii.

Další vyhlédnutou posilou náročného kouče byl Brazilec Marquinhos z PSG. Za toho údajně nabídl 35 miliónů liber (přes 1 miliardu korun). Tuto částku však francouzský mistr odmítl.

Mchitarjan posilou Juventusu?Původně se měl Sneijder stěhovat do Itálie, konkrétně do Juventusu. Stará dáma ale na poslední chvíli přesun zrušila. Jako náhradu si vybrala Arména Henrika Mchitarjana.

„Opravdu jsme doufali, že se nám podaří dotáhnout příchod Sneijdera, ale nakonec naše jednání zkrachovala na penězích," vysvětlil pro espn.com sportovní ředitel Juventusu Beppe Marotta.

„Mchitarjan je hráč, který přesně zapadá do našeho projektu, a můžu potvrdit, že je na seznamu vyhlédnutých posil," doplnil.

Juventus není jediný, kdo stojí o služby dortmundského středopolaře. Zájem mají i Arsenal a Liverpool.

Arséne Wenger zatím přivedl obránce Gabriela Paulistu z Villarrealu a polskou vycházející hvězdičku Krystiana Bielika z Legie Varšava. Zato Brendan Rodgers zatím šetří a na Anfield Road žádný nový hráč nepřišel.

Přestupové okno končí dnes o půlnoci.

Reklama

Související témata: