Hlavní obsah

Nekupujte Hummelse. Je příliš pomalý a neumí bránit, varuje Rudé ďábly jejich bývalý hráč

Manchester

Přijde Mats Hummels v létě na Old Trafford a stane se novým lídrem obrany Manchesteru United? Mistr světa z Brazílie je delší čas v hledáčku United. Podle bývalého fotbalisty Rudých ďáblů Owena Hargreavese by ale angažování stopera Dortmundu nebylo ze strany vedení anglického velkoklubu šťastným krokem. "Je příliš pomalý a neumí bránit," řekl Hargreaves pro televizní stanici BT Sport.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Stoper Dortmundu Mats Hummels (vpravo) během zápasu s Leverkusenem.

Článek

Hargreaves přišel do United v roce 2007 z Bayernu Mnichov, kde slavil triumf v Lize mistrů. I vinou častých zranění se ale na Old Trafford neprosadil a po čtyřech letech zamířil k městskému rivalovi ze City.

Bývalý reprezentant Albionu však na svůj bývalý klub nezanevřel, dění v United nadále sleduje, což potvrdil v rozhovoru pro BT Sport. Komentoval v něm i potenciální posilu United Matse Hummelse, o jehož služby mají v Manchesteru zájem.

"On je super. Super tvořivý stoper, ale myslím si, že neumí bránit a je příliš pomalý," řekl někdejší talent anglického fotbalu, který Rudé ďábly od transferu šestadvacetiletého beka odrazuje.

Podle Hargreavese není Hummels pravým hráčem pro United. "Je to nový Franz Beckenbauer, hezky se na něj na hřišti dívá, ale United potřebují fyzicky vybavenějšího hráče," myslí si čtyřiatřicetiletý rodák z kanadského Calgary.

Reklama

Související témata: