Hlavní obsah

Titul v Premier League? Manažer Manchesteru United vyhlásil jinou prioritu

Manchester

Fotbalisté Manchesteru United se o víkendu vrátili mezi trojici nejlepších týmů v Premier League, ambice na mistrovský titul ale zjevně nemají. Bodová ztráta na vedoucí Chelsea sice činí patnáct zápasů před koncem anglické ligy deset bodů, manažer Rudých ďáblů Louis van Gaal ale vyhlásil jiný cíl. Prioritou celku z Old Trafford je uspět v FA Cupu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Manažer Manchesteru United Louis Van Gaal po vítězství nad Cambridge.

Článek

Manchester United v úterním opakovaném zápase nejstarší fotbalové soutěže porazil 3:0 Cambridge United, tedy tým ze čtvrté ligy, na jehož hřišti před necelými dvěma týdny nedal ani gól. FA Cup je jedinou soutěží, v které letos vyjma ligy Rudí ďáblové hrají.

Prestiž Anglického poháru, v kterém už letos dohrály celky Chelsea a Citizens, je tak velká, že trenér Van Gaal vyhlásil útok na trofej. „Teď máme velkou šanci zvítězit. Proč? Jsme nejvýše kvalifikovaným týmem, takže na nás hodně lidí sází. To já nesmím, ale poskytnu jeden tip," říkal nizozemský manažer po úterním utkání.

Všude získal titul

„V každém týmu, kde jsem působil, jsme hned v první sezóně vyhráli nějakou trofej. Samozřejmě, když hrajete s papírově slabšími týmy, šance na úspěch je větší. Ale v osudí je stále Arsenal, uvidíme, jak dopadne dnes večer Liverpool. Každopádně možnost vyhrát FA Cup je větší než titul v Premier League," mínil Van Gaal.

Manchester United, ale také Arsenal, vyhrály FA Cup celkem jedenáctkrát. Dalším soupeřem Rudých ďáblů bude 16. února třetiligový Preston a Nizozemec očekává tvrdý zápas.

„Rozhodně to nebude hračka. Vyřadili takové bojovníky, jakými jsou hráči Sheffieldu, takže to budeme mít hodně složité. Pokud chceme trofej, ještě musíme vyhrát čtyři utkání," vyhlížel kouč United osmifinálový duel, který jeho svěřenci sehrají na hřišti soupeře.

Vyhraje Manchester United letos Anglický pohár?
Ano
44 %
Ne
56 %
Celkem hlasovalo 4718 čtenářů.

Reklama

Související témata: