Hlavní obsah

Kopačky s číslem 700, tak vstoupil Gerrard mezi legendy Liverpoolu. A přitom si vysnil oslavu narozenin

Liverpool/Praha

Patřičně se na zápas nachystal. Aby ne, když Steven Gerrard nastupoval k jubilejnímu sedmistému utkání v barvách Liverpoolu. Speciální kopačky v červenomodrém provedení, na nich pochopitelně číslovka 700 a navrch jména jeho dvou dcer Lilly a Lexie, tak vyrukoval k opakovanému duelu FA Cupu na půdě druholigového Boltonu. Reds ho k potěše svých fanoušků a pochopitelně i 34letého kapitána zvládli a míří dál.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Záložník Steven Gerrard (uprostřed) odehrál na hřišti Boltonu svůj 700. zápas za Liverpool.

Článek
Fotogalerie

Do historie se zápasem s pořadovým číslem 700 zapsal, další dvě klubové legendy Liverpoolu však Steven Gerrard těžko překoná. Ian Callaghan má totiž na kontě 857 odehraných utkání, Jamie Carragher pak 737 a proto čtyřiatřicetiletý Gerrard zůstane navždy až tím třetím.

Po sezóně totiž na Anfield Road končí a zamíří do zámořské MLS, kde se upsal Los Angeles Galaxy. Tedy, pokud by se snad neopakoval příběh Franka Lamparda, který měl loni v létě rovněž odejít za oceán, ale nakonec na ostrovech zůstal ještě rok. Samo sebou v barvách konkurence...

U liverpoolské ikony Gerrarda ale něco podobného zřejmě nehrozí, protože i pro něho je nepředstavitelné, že by nastupoval v jiných barvách, než po celou kariéru vyznává. Vždyť první profesionální smlouvu podepsal v Liverpoolu už v roce 1997 a o rok později v listopadu 1998 v prvním mužstvu debutoval.

Ve středečním pohárovém duelu na půdě Boltonu dosáhl Gerrard, který s Liverpoolem vyhrál někdejší Pohár UEFA a v roce 2005 i Ligu mistrů a který to dotáhl až do role kapitána nejen na Anfield Road, ale i v anglické reprezentaci, vytoužené mety. Sehrál za svůj klub sedmistý zápas.

„Rád bych přivítal Stevena Gerrarda do klubu sedmistovkařů," napsal hned po duelu v Boltonu legendární záložník Ian Callaghan na Tweeteru.

„Jeho dlouhověkost je prostě neuvěřitelná. Zvláště v dnešní době a vzhledem k tomu, že ji dosáhl v jednom klubu," netajil se obdivem ke Gerrardovi jeho někdejší spoluhráč Danny Murphy.

Samotný Gerrard si jubilejní start vychutnával v ústraní, tichosti a bez velkých slov. Jedním přáním se však po výhře v Boltonu 2:1 a postupu do osmifinále FA Cupu, kde Liverpool narazí na Crystal Palace, netajil.

„Dostat se až do finále. A trofej vyhrát. Nabízí se nám příležitost, když Chelsea a Manchester City jsou z poháru venku," doznával, že by chtěl s Liverpoolem konečně vyhrát velkou domácí trofej, když jim v loňské sezóně titul v poslední chvíli unikl.

Jen mimochodem - finále FA Cupu je ve Wembley na programu 30. května. Přesně v den, kdy bude Gerrad slavit pětatřicáté narozeniny. Mohl by si snad přát krásnější završení své kariéry, než triumf v nejstarší klubové soutěži světa v den svého životního jubilea?!

Reklama

Související témata: