Hlavní obsah

Arsenalem hýbe další skandál. Reprezentant Wilshere přistižen s vodní dýmkou v nočním klubu

Londýn

Fotbalový Arsenal řeší další kuřácký malér. A opět se týká záložníka Jacka Wilshera. Třiadvacetiletý Angličan byl minulý týden vyfotografován s vodní dýmkou v ruce. U momentálně zraněného hráče se jedná o třetí podobný prohřešek za poslední tři roky. Wilshere není jediný fotbalista Gunners, který byl obdobně načapán. V lednu se za kouření musel omlouvat polský brankář Wojciech Szczesny.

Foto: Profimedia.cz

Jack Wilshere si v Arsenalu zadělal na další problém.

Článek
Fotogalerie

Minulý týden dostal Wilshere na jeden den volno, a tak se rozhodl se svými přáteli vyrazit za zábavou do jednoho z londýnských nočních barů. Právě z něj pochází fotografie, na které anglický reprezentant v levé ruce drží vodní dýmku. Fotografie byla pořízena v neděli v půl dvanácté večer po Super Bowlu.

„Už jsem o tom s Jackem mluvil. Za vše, co se stalo, se mi omluvil. Rozhodně není kuřák," hájil v rozhovoru pro britská média svého svěřence trenér Arséne Wenger. „Měl zrovna volno, a záleží na něm, jak ho bude trávit. Každý svého štěstí strůjce."

Špatný vzor pro dětiProblémem však je, že se u Wilshera jedná o třetí podobný skandál. První pochází z roku 2013, kdy ho v nočním baru fotografové přistihli s cigaretou. Další je z bazénové party z Las Vegas, kde středopolař trávil letní dovolenou i se svým spoluhráčem z reprezentace Joem Hartem a při které byl nachytán, jak holduje alkoholu a přitom kouří.

Tehdy byl Wenger nekompromisní. „Vůbec nesouhlasím s jeho chováním."

„Když jste fotbalista, tak jdete příkladem ostatním a nemůžete si tímto způsobem ničit své zdraví," dodal francouzský stratég.

Podobně zareagoval i kouč Chelsea, José Mourinho. „Nemyslím si, že by jedna cigareta s přáteli mimo tréninkové období měla mít vliv na výkonnost. Problém je, že děti si mohou říci, že když kouří profesionální fotbalista, proč bychom nemohli taky."

Arsenal jako kuřácký klub?Nyní však Wenger zareagoval mírněji. „Když je vám lehce přes dvacet (Wilsherovi je 23), tak někdy potřebujete vypustit páru. Jedna fotka o vašem životě nic neřekne," pravil pětašedesátiletý kouč.

Wilshere není sám, kdo v Arsenalu holduje cigaretám. V lednu se musel po prohraném duelu se Southamptonem (0:2) omluvit polský brankář Wojciech Szczesny, který si zapálil ve sprchách.

Vyrojili se tak spekulace, že se z Arsenalu stal „kuřácký klub". „To rezolutně odmítám," zareagoval Wenger.

Sám Wilshere, který podstoupil na konci listopadu operaci kotníku, odpověděl po svém. Na Instagramu vyvěsil video, jak trénuje, a k tomu napsal krátký vzkaz: „Starejme se o vlastní charakter, nikoliv o reputaci, protože charakter je to, čím jste, zatímco vaše reputace je pouze to, co si lidé, kteří vás neznají, myslí."

Reklama

Související témata: