Hlavní obsah

Tottenham - Arsenal 2:1Chelsea využila ztráty City a vede už o sedm bodů, Arsenal prohrál derby

Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea vyhráli ve 24. kole anglické ligy na hřišti Aston Villy 2:1 a náskok na prvním místě tabulky před druhým Manchesterem City, který doma remizoval s o záchranu bojujícím Hullem 1:1, zvýšili na sedm bodů. Ztratil i Arsenal, když v londýnském derby podlehl Tottenhamu 1:2.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Harry Kane z Tottenhamu slaví gól proti Arsenalu.

Článek

"Mám radost, že Manchester City ztratil, na jejich zápas jsem vůbec nemyslel. Soustředil jsem se výhradně na naše utkání," citoval server BBC trenéra Chelsea Josého Mourinha. "Máme za sebou další překážku v boji o titul, ale ještě nás čeká spousta dalších. Tohle je asi jediná liga na světě, kde i týmy z dolních pater tabulky můžou hrát i s favority o body," dodal.

Chelsea nastoupila s Petrem Čechem pouze mezi náhradníky a do vedení ji poslal už v osmé minutě Eden Hazard. Aston Ville se v úvodu druhého poločasu podařilo vyrovnat - postaral se o to Jores Okore a domácí díky němu ukončili 659 minut dlouhé čekání na gól. Na bod to ale nestačilo, protože v 66. minutě zařídil hostům výhru Branislav Ivanovič.

City ztratili s Hullem

Londýnský celek si tak upevnil vedení v tabulce, protože Manchester City nečekaně zaváhal. Obhájce titulu jen remizoval s Hullem a bod navíc zachránil až v nastavení James Milner, jenž vyrovnal po úvodní brance Davida Meylera z 35. minuty.

"Můj gól byl k ničemu, zase jsme ztratili body doma," posteskl si v narážce na nedávnou prohru s Arsenalem Milner. "Musíme se nad tím zamyslet, protože všechny naše úspěchy v předchozích sezonách byly založené na solidní domácí formě. Teď ale musíme přivézt víc bodů z venku, protože Chelsea má velký náskok," přidal.

Na třetí místo se minimálně do neděle posunul Southampton po výhře 1:0 nad Queens Parkem, kterou zařídil v nastavení Sadio Mané. Před čtvrtým Manchesterem United mají Saints dvoubodový náskok, Rudí ďáblové ale mají k dobru nedělní duel s West Hamem.

Tottenham otočil derby

Stejnou ztrátu jako United má po 50. výhře v derby i Tottenham, který s Arsenalem sice po brance Mesuta Özila prohrával, po přestávce ale skóre otočil. Obrat dirigoval Harry Kane, když v 56. minutě nejprve hostům ukončil 362 minut trvající neprůstřelnost a čtyři minuty před koncem zaznamenal dvanáctou ligovou branku, jedenáctou v posledních 14 soutěžních zápasech.

"Bylo to moje první londýnské derby a bylo to neuvěřitelné. Jako kluk jsem jich v televizi viděl stovky a nejde popsat, co teď prožívám," řekl dvaadvacetiletý Kane, který si podle kouče Arsenalu Arséna Wengera hlasitě řekl o nominaci do anglické reprezentace. "Když nebude povolán, tak mu nabídne pas jiná země," prohlásil francouzský trenér.

Arsenal, za který odehrál posledních dvacet minut Tomáš Rosický, se po prohře s londýnským rivalem propadl mimo pohárové příčky na šestou pozici. Za Tottenhamem, který drží páté místo, zaručující start v Evropské lize, zaostávají Kanonýři o bod.

Druhé dnešní derby vítěze nemělo, v utkání Evertonu s Liverpoolem branka nepadla. Pro hostujícího kapitána Stevena Gerrarda navíc šlo o poslední zápas proti městskému rivalovi, po sezoně totiž bývalý anglický reprezentant zamíří do Los Angeles Galaxy.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo:
Tottenham - Arsenal 2:1 (56. a 86. Kane - 11. Özil)
Aston Villa - Chelsea 1:2 (49. Okore - 8. Hazard, 66. Ivanovič)
Leicester - Crystal Palace 0:1 (55. Ledley)
Manchester City - Hull 1:1 (90. Milner - 35. Meyler)
QPR - Southampton 0:1 (90. Mané)
Swansea - Sunderland 1:1 (66. Ki Song-jung - 42. Defoe)
Everton - Liverpool 0:0

Reklama

Související témata: