Hlavní obsah

Remíza zrozená v nastavení frustrovala Kladiváře i Ďábly. Nejsem z ní šťastný, litoval Van Gaal

Frustraci pociťovali všichni. Fotbalisté West Hamu z toho, že ani na třináctý pokus Rudé ďábly neporazili, i když v nedělním duelu 24. kola Premier League k tomu měli výjimečnou příležitost. Van Gaalovi svěřenci zase z pouhé remízy (1:1), kterou navíc zachraňovali až v nastaveném čase. Získaný bod jim totiž stačil jen k tomu, aby udrželi alespoň čtvrtou příčku před Tottenhamem, jenž se po výhře nad Arsenalem dere tabulkou vzhůru.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Rozhodčí Mark Clattenburg domlouvá útočníkovi Manchesteru United Rooneymu během utkání proti West Hamu.

Článek
Fotogalerie

Už byli na pokraji klinické smrti. Fotbalisté Manchesteru United prohrávali v Upton Parku ještě v 90. minutě 0:1, navíc přežili moment, kdy mohl domácí Mark Noble definitivně rozhodnout.

Pro West Ham to byla rána

„Je to pro nás rána, protože tentokrát jsme si vítězství zasloužili. Soupeře se spoustou hráčů světového formátu v sestavě jsme přehráli a byli lepším týmem. Bylo to o srdci a týmovém duchu, jenže jsme nevydrželi až do konce," litoval před kamerami Sky Sports Noble zmařené příležitosti i ztracených bodů.

"Proti špičkovému protivníkovi není možné vypnout ani na okamžik, protože vás hned potrestá," uznával záložník Kladivářů.

Ve druhé minutě nastavení totiž nizozemský legionář Blind vyrovnal a zachránil Manchesteru alespoň remízu.

„Byla to odměna za to, že jsme se nevzdali a bojovali až do konce. První půle byla velkou bitvou, ale ve druhé jsme se zvedli my a mohli zápas rozhodnout. Možnosti jsme k tomu měli," připomínal Blind příležitosti Van Persieho i Falcaa.

Trenér Van Gaal byl ovšem mnohem kritičtější. „West Ham byl v první půli mnohem lepší než my. Byl to špatný výkon, jenž v mnohém připomínal zápasy v úvodu sezóny. Ztráceli jsme spoustu míčů i v momentech, kdy na nás domácí nevyvíjeli přílišný tlak," měl nizozemský kouč hodně výhrad ke svým svěřencům.

Tah s Fellainim trenérovi vyšel

Až po změně stran se Van Gaalův tým probral, k čemuž napomohl příchod dvaadvacetiletého Belgičana Fellainiho. Až ten totiž ofenzívu rozhýbal a vnesl do ní víc přímočarosti, takže dopomohl hostům k tomu, že zachránili alespoň remízu.

„Nebylo to nic nového, podobný tah s Fellainim jsem udělal už mnohokrát. Zatímco Januzaj a Di María dávají naší hře kreativitu, on do ní vnáší energii a jednoduchost," odmítal Van Gaal, že by střídáním domácí fotbalisty překvapil.

Remíza vydřená v nastaveném čase se však zdála i jemu málo. „Mohli jsme vyhrát, takže nebudu tvrdit, že jsem z remízy šťastný. A to přesto, že s výkonem svého týmu v první půli jsme byl velice zklamaný," poznamenal kouč Manchesteru United, na němž byla frustrace ze zisku pouhého bodu víc než patrná.

Aby ne, když na čtvrtou příčku zaručující ještě pořád účast v příštím ročníku Ligy mistrů zezadu útočí nejen Arsenal, ale nově i Tottenham.

Zajistí si Manchester United na jaře účast v příštím ročníku Ligy mistrů?
Ano
73,7 %
Ne
26,3 %
Celkem hlasovalo 1709 čtenářů.

Reklama

Související témata: