Hlavní obsah

Mourinho si zase stěžoval. Proč tady panuje dvojí metr? ptal se a ukazoval na Van Persieho

Londýn

S kritikou si nedá pokoj. Kouč José Mourinho opět nařkl anglickou Fotbalovou asociaci (FA) a televizi Sky z dvojího metru při posuzovaní ostrých zákroků. Pochopitelně v neprospěch jeho Chelsea, jako příklad uvedl trest pro útočníka Blues Diega Costu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chelsea José Mourinho

Článek

Španělský forvard vyfasoval na surové zákroky na liverpoolského Emreho Cana od disciplinární komise FA třízápasový distanc. Jiní hráči ale podle Mourinha za podobné prohřešky stejnému postihu unikají.

Jako důkaz uvedl útočníka Manchesteru United Robina van Persieho. Byť ho přímo nejmenoval, z jeho slov nebylo pochyb o tom, že mluví právě o něm a jeho zákroku loktem do obličeje Jamese Tomkinse z West Hamu.

„Hráč udělá tohle do obličeje soupeře a nic se nestane. Stejná věc se přihodila minulou sezónu, kdy byl suspendován Ramires a o týden později hráč Manchesteru City nakopl ležícího fotbalistu Norwiche, a taky se nic nestalo. Už jsem si na to zvykl," čertil se Mourinho.

Ještě to nezpracoval

Ramires byl v dubnu potrestán čtyřzápasovým distancem poté, co kamery zpětně odhalily jeho úder loktem proti Sebu Larssonovi.

Při víkendovém duelu Manchesteru United proti West Hamu (1:1) nařídil sudí Mark Clattenburg po zákroku Van Persieho přímý kop, takže jeho úder musel vidět. Ale neuznal za vhodné tasit červenou kartu.

„Stejní lidé, kteří potrestali mého hráče, nechtěli potrestat tento víkend jiného. Mohl být suspendován, ale nebyl. Pořád jsem tuhle informaci ještě nezpracoval," divil se Mou.

Částečně mu přitakal kouč West Hamu Sam Allardyce. „Měl jsem za to, že to bylo pěkně sprostý. Van Persie se podíval, kde obránce je, a pak ho sundal. Asistent rozhodčího signalizoval faul, ale evidentně si nemyslel, že se jednalo o něco vážnějšího," komentoval situaci trenér Kladivářů.

Mourinho nyní také zpětně novinářům vysvětlil, proč se po potrestání Costy vyhýbal médiím. „Jsem v pohodě. Měl jsem dobrou náladu. Jenom jsem potřeboval trochu času, abych zapomněl na to, proč byl můj hráč suspendován. Potřeboval jsem čas, abych pochopil, proč jsou někteří potrestaní a jiní ne," dodal.

Reklama

Související témata: