Hlavní obsah

Balotelliho úsměv patří jen těm, kteří mu věří. Přitom v Liverpoolu čekal na ligovou trefu 170 dnů

Liverpool/Praha

Dlouhých 170 dnů na tu chvíli čekal, přesto se Super Mario po první ligové trefě v liverpoolském angažmá ani neusmál. Spoluhráči kolem něho nadšením vyšilovali, neboť sedm minut před koncem zápasu rozhodl přestřelku s Tottenhamem, Mario Balotelli však nehnul brvou. Ani náznak radosti, žádná euforie, natož pak gesto zadostiučinění. To vše přišlo až později. A na sociálních sítích k tomu. Navíc pouze pro ty, kteří nezkrotnému italskému legionáři věří.

Foto: Phil Noble, Reuters

Jen velmi stroze oslavil Mario Balotelli svůj první ligový gól v dresu Liverpoolu.

Článek

Čtvrthodiny před koncem duelu se Spurs vystřídal Sturridge a Anfiled Road zkameněl. Domácí fanoušci dost dobře nechápali trenérův tah, neboť Balotelli se od příchodu do Liverpoolu netrefil ještě ani v jednom ligovém utkání.

Přitom nastoupil do 17 zápasů, v nichž devatenáctkrát pálil na bránu soupeřů, sedmnáctkrát střílel mimo, čtrnáct pokusů mu protihráči zblokovali. Už 170 dnů v Liverpoolu a ani jeden ligový gól. Všechna tato čísla byla rázem k dispozici, když Super Mario na trávník přicházel...

Velký zápas, kluci

Jenže v úterním večeru stačilo pouhých devět minut, aby se Balotelli v ostře sledovaném střetnutí s Tottenhamem prosadil a rozhodl o vítězství Reds 3:2. Byla to jeho první trefa na ostrovech od 28. listopadu 2012, kdy skóroval ještě v dresu Manchesteru City proti Wiganu. Poté se vrátil domů do Itálie, aby se letos v Premier League objevil zase. Pro změnu v Liverpoolu.

Po 170 dnech ukončil čekání na gól, ale na trávníku trefu neslavil. Stadión byl v extázi, ale Balotelli se věřen svým zvyklostem tvářil, jako by se ho euforie netýkala. Typický Super Mario...

Až po utkání se projevil. „Velký zápas, kluci," napsal pod svým rozzářeným selfie portrétem, který umístil na sociální sítě. „Tento úsměv je jen pro ty, kteří mně vždy věří a podporují mě. Děkuji a Forza Liverpool. Ale teď hlavu dolů a dál tvrdě trénovat. Dnešek je minulostí," potvrdil Balotelli, že sice dál zůstává svůj, ale že i on se umí radovat.

Reklama

Související témata: