Hlavní obsah

Liverpoolské snění už není fikcí. Můžeme skončit i třetí, věštil po výhře nad Tottenhamem Lallana

Liverpool je zpátky. V Premier League sice dál figuruje na sedmé příčce, ale po výhře nad Tottenhamem 3:2 z bodového manka zase něco umazal, takže touha Reds po umístění v první čtyřce už není pouhou fikcí. Vždyť momentálně čtvrtý Arsenal má k dobru pouhé tři body. „Můžeme jít ještě výš než na čtvrté místo, můžeme skončit i třetí,“ halasil střídající Adam Lallana, který nahrával Balotellimu na vítězný gól.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Trenér Liverpoolu Brendan Rodgers děkuje fanouškům po vítězném utkání.

Článek

Pro Reds obrovsky důležitá výhra. Zvláště po odporu, k němuž se Tottenham vzepjal. „Jsem hrdý na své hráče a úsilí, které do zápasu dali, ale zároveň zklamaný z výsledku. Zasloužili jsme si víc, jenže ve fotbale je zapotřebí i štěstí, abyste získali nějaké body. A my měli smůlu," litoval si argentinský kouč ve službách Spurs Mauricio Pochettino, že jeho mužstvo na Anfield Road neuspělo.

Klíčový zápas, klíčová výhra

Nic mu nebylo platné, že Harry Kane vstřelil už 13. ligový gól a Dembélé i podruhé vyrovnal náskok domácích. Na branku Balotelliho už jeho svěřenci odpovědět nedokázali a prohráli tak s Liverpoolem popáté v řadě.

„Byl to pro nás klíčový zápas a klíčové vítězství," kvitoval naopak domácí kouč Brendan Rodgers, že série jeho týmu pokračuje. V devíti ligových zápasech po sobě neprohrál, takže fikce o umístění v první čtyřce a tudíž o cestě do Champions League přestává být pro Liverpool fikcí.

„Máme skvělé mužstvo, jehož hra nabírá na obrátkách. A hlavně - Daniel Sturridge je zpátky, což je pro nás všechny velice důležité," přibližoval Adam Lallana liverpoolské odhodlání v úspěšném tažení pokračovat.

Probudil už se konečně Balotelli?

Zvláště teď, kdy se snad už konečně střelecky probudil italský legionář Mario Balotelli, jenž po 170 dnech čekání vstřelil konečně první ligový gól za Liverpool. A ke všemu gól vítězný.

„Skvělé pro něj, pro tým i pro klub," kvitoval domácí obránce Sakho, že snad už Super Mario začne rozhodovat zápasy.

„Doufám, že dá hodně branek. Vidím, jak každý den tvrdě pracuje v tréninku a proto jsem šťastný za něho," bral v ochranu Balotelliho, na něhož se snášelo čím dál tím víc kritiky. Logicky, neboť nenaplňoval očekávání, s nímž na Anfield Road přicházel.

Úterní duel ovšem rozhodl, takže Sakho a spol. věří, že i s jeho pomocí se Liverpool bude dál drát tabulkou vzhůru.

„Nejdůležitější ze všeho bylo, že jsme opět dokázali, že hrajeme za mužstvo a náš klub. Všichni dali do zápasu sto procent," oceňoval, že Reds šli za vítězstvím a nakonec na něj dosáhli.

Zajistí si Liverpool start v příštím ročníku Ligy mistrů?
Ano
64,9 %
Ne
35,1 %
Celkem hlasovalo 1164 čtenářů.

Reklama

Související témata: