Hlavní obsah

Chelsea - Everton 1:0Chelsea rozhodla až v závěru. Čech vytáhl fantastický zákrok, Mourinho ho objímal

Londýn

Fotbalisté Chelsea s Petrem Čechem v bráně porazili v 25. kole Premier League 1:0 Everton. Willianovu pohotovou střelu na cestě do sítě v 89. minutě ještě lehce tečoval Naismith. Londýňané vedou dál soutěž o sedm bodů, protože vyhrál i druhý Manchester City, a to 4:1 na hřišti Stoke City.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Chelsea Petr Čech s trenérem José Mourinhem po výhře nad Evertonem.

Článek
Fotogalerie

Chelsea rozhodla až v hektickém závěru. Čech, který tentokrát dostal přednost před Courtoisem, byl do té doby zcela bezchybný. Špičkou levé nohy zázračně vychytal i Lukaka, který v 68. minutě pálil ze zhruba čtyř metrů. Belgičan se chytal za hlavu, byla to stoprocentní příležitost... Ještě jednu měl už v první půli, ale Čech jeho střelu brilantním zákrokem vyrazil nad břevno.

Londýňané dali gól v 87. minutě, ale pro ofsajd neplatil. Jenže přicházely další těžké chvíle pro Everton. V 88. minutě mu byl vyloučen Barry po druhé žluté kartě. A po Willianově ráně se už domácí mohli radovat. Čech po boji skončil v objetí s koučem José Mourinhem, který v sezóně upřednostňuje Courtoise.

Český gólman zasáhl do pátého ligového utkání v sezóně. Mourinho, jehož tým příští týden čeká úvodní osmifinále Ligy mistrů s Paris SG, dal poprvé šanci v základu i posile z Fiorentiny Cuadradovi.

"Tenhle zápas byl jen o prvním gólu a ten jsme dali my," oddechl si Čech v rozhovoru pro BT Sport. "Everton nám to pořádně ztížil," přiznal brankář Chelsea.

Citizen zaokrouhlili bilanci

Citizens v domácí soutěži ukončili sérii čtyř zápasů bez výhry. V první půli sice na gól Agüera odpověděl domácí Crouch, ale druhý poločas patřil obhájcům titulu. Mezi střelce se zapsali záložníci Milner a Nasri, svůj druhý zásah z penalty přidal argentinský kanonýr Agüero. Svěřenci Manuela Pellegriniho zvítězili na stadiónu Stoke poprvé po šesti duelech a svou bilanci v historii Premier League zaokrouhlili na tisíc bodů.

Druhý manchesterský celek United doma zdolal 3:1 Burnley a vrátil se na třetí místo. Už v páté minutě musel zraněného Jonese vystřídat Smalling, jenž se stal hrdinou utkání. Obránce Rudých ďáblů několik vteřin po svém nástupu na hřiště otevřel skóre. Ve dvanácté minutě sice vyrovnal Ings, ale Smalling v nastavení první půle přidal druhou trefu opět přesnou hlavičkou. Osm minut před koncem pojistil náskok United proměněnou penaltou Van Persie.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:
Chelsea - Everton 1:0 (89. Willian)
Manchester United - Burnley 3:1 (6. a 45.+3 Smalling, 82. Van Persie z pen. - 12. Ings)
Southampton - West Ham United 0:0
Stoke - Manchester City 1:4 (38. Crouch - 33. a 70. z pen. Agüero, 55. Milner, 76. Nasri)
Crystal Palace - Newcastle 1:1 (71. Campbell - 42. Cissé)
West Bromwich - Swansea 2:0 (60. Ideye, 74. Berahino)

Reklama

Související témata: