Hlavní obsah

Costa rozděluje trenéry v Anglii. Nejsem žádný agresor, hájí se útočník Chelsea

Londýn/Praha

Když v lednu v duelu proti Liverpoolu dvakrát ostře dojel do soupeřů, vždy se na hřišti strhla menší mela. Anglická média v jeho zákrocích ihned viděla úmysl. Útočník Chelsea Diego Costa se nyní, tři týdny od utkání, vyjádřil, že není žádný agresivní hráč. „V soubojích hraju silově, ale čestně zároveň, nejsem žádný agresor,“ řekl pro anglický Sport magazín.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Roztrřka mezi Diegem Costou z Chelsea a liverpoolským obráncem Martinem Škrtelem.

Článek

Na střetnutí proti Liverpoolu šestadvacetiletý Španěl rozhodně nezapomene. V odvetě semifinále anglického poháru dvakrát ostře šlápl na své soupeře. Nejprve za postranní čarou dojel Emreho Cana, později u brány přibrousil Martina Škrtela. Rozhodčí si ani jednoho ze zákroků nevšiml. Za ten první dostal dodatečně od disciplinární komise anglické asociace Costa třízápasový distanc, za ten druhý nic.

„V soubojích hraju silově, ale čestně zároveň, nejsem žádný agresor. Na hřišti bojuji o každý balón. Ti, co mě znají, vědí, jak to myslím," pravil Costa.

„Klidně zkontrolujte všechny záznamy. Na žádném nenajdete, že bych někdy zranil nějakého hráče."

Názory trenérů v Premier League se lišíCostovo pojetí hry ale rozděluje trenéry v Premier League. „Pro něj bude lepší, když v budoucnu na agresivitě ubere. Je to výborný fotbalista a myslím, že to nemá zapotřebí," myslí si Manuel Pellegrini, kouč Manchesteru City.

Brendan Rodgers z Liverpoolu dodává: „Jeho zákroky byly zcela zbytečné. Je smutné, že je dokáže udělat tak chytře, aby si toho rozhodčí nevšimli."

Naopak José Mourinho se svého svěřence zastává. „Přišlápnutí Cana byla nehoda. Costa sledoval míč. Na soupeře se vůbec nesoustředil."

Sám Costa konstatoval: „Zvláštní je, že malé věci, které se na hřišti odehrají, vyvolají mimo něj mnohem větší reakci. Někdy až přehnanou."

Ve Španělsku by mě asi vyloučili, myslí si CostaŠpanělský reprezentant, který na Stamford Bridge přišel v červnu loňského roku z madridského Atlétika za 38 miliónů eur (více než 1 miliarda korun), si všímá rozdílů mezi španělskými a anglickými arbitry v posuzování zákroků. „Zvykám si na to, že mě obránci mnohem více okopávají a rozhodčí to pouštějí."

„Ve Španělsku pískají mnohem více faulů a za ten zákrok na Cana by mě asi vyloučili," připustil Costa.

Disciplinární trest už Costovi vypršel a může tak vyhlížet svůj návrat do sestavy Blues. Pravděpodobně se objeví v základní sestavě v úterním duelu Ligy mistrů na půdě francouzského mistra PSG.

Reklama

Související témata: