Hlavní obsah

Zatímco Tourého vítali na prvním tréninku jako spasitele, Bonyho se Citizens nedočkali

Manchester/Praha

Vítali ho jako spasitele. I trenér Pellegrini ho nadšeně objímal, když se Yaya Touré po návratu z afrického šampionátu objevil na prvním tréninku fotbalistů Manchesteru City. Zatím sám, protože nová akvizice Citizens Bony Wilfried ještě nedorazila. Někdejší útočník pražské Sparty, kterého obhájce titulu koupil ze Swansea za rekordní lednovou přestupovou sumu 28 miliónů liber, nabral po skončení afrického mistrovství zpoždění.

Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters

Pohár je náš! Bony Wilfried jásá po triumfu na mistrovství Afriky vpravo vedle trofeje.

Článek

Nepřítomnost kanonýra Bonyho, jenž by měl v závěrečných třinácti kolech Premier League svými góly pomoci Manchesteru City v pronásledování vedoucí Chelsea, pochopitelně vyvolala spoustu otázek a dohadů.

Bony si vyřizoval víza

Důvod jeho nepřítomnosti na prvním tréninku, na který dorazil jeho reprezentační spoluhráč a kapitán Pobřeží slonoviny Yaya Touré, byl ovšem prozaický. „Musí si vyřídit potřebná víza, proto se k mužstvu připojí později," vysvětloval mluvčí Citizens, proč Bony chyběl.

Bude mít ovšem dost času na to, aby poznal nové spoluhráče a absolvoval s nimi tréninky. První ligový zápas totiž čeká Manchester City až 21. února doma proti Newcastlu, poté hraje v úterý 24. února první osmifinále Ligy mistrů s Barcelonou. I do tohoto duelu by mohl Bony zasáhnout, protože Citizens ho dodatečně dopsali na soupisku.

Yaya Touré v titul věřit nepřestal

Na africkém šampionátu, který skončil v neděli v noci, získali Yaya Touré a Bony Wilfried po dramatickém penaltovém rozstřelu ve finále proti Ghaně zlato, jež by pro ně mělo po návratu do Manchesteru představovat obrovský impuls.

Citizens totiž po dobu nepřítomnosti Tourého klopýtali, vypadli z FA Cupu s Middlesbrough a v lize vyhráli z pěti zápasů jen jeden jediný. Ten poslední ve středu nad Stoke City. I proto jejich manko na vedoucí Chelsea narostlo znovu na sedm bodů.

„Fotbal ale není o jednom nebo dvou zápasech. V Premier League obzvláště ne. Liga se hraje na osmatřicet kol, a jestliže chceme obhájit titul, musíme prostě všechna zbývající utkání vyhrát," ujišťoval Yaya Touré, že víru v ligový primát neztratil.

„Vím, je to těžké, ale musíme pro tento cíl udělat všechno. Jsem zpátky a cítím povinnost udělat pro jeho splnění všechno," nechal se slyšet na prvním tréninku po návratu z afrického mistrovství.

Zároveň dementoval informace, že by snad po vítězství v šampionátu Afriky přemýšlel o konci fotbalové kariéry. Podobné zprávy totiž z Rovníkové Guineje během turnaje přicházely.

„To nikoli já, ale můj bratr Kolo něco podobného naznačil. Je přece jen o dva roky starší. Mně je jednatřicet a nemám důvod končit," žertoval Yaya Touré na úkor svého bratra hrajícího za Liverpool.

Reklama

Související témata: