Hlavní obsah

Newcastle a pak hned Messi a spol. Bonyho Wilfrieda čeká v Citizens ostrý start

Manchester

Konečně Bony Wilfried v kádru Citizens. Fanoušci Manchesteru City se pořádně načekali. Od doby, co někdejší sparťanský šutér přestoupil ze Swansea na Etihad Stadium, už uplynul víc než měsíc. Nyní se Bony po vítězném mistrovství světa Afriky konečně připojil k týmu Manuela Pellegriniho. V sobotu ho pravděpodobně čeká debut před vlastními fanoušky, pak hned naskočí proti hvězdám Barcelony.

Foto: Mike Hutchings, Reuters

Exsparťan Wilfried Bony (vlevo) v souboji s Andre Ayewem.

Článek

S reprezentačním výběrem Pobřeží slonoviny se nejenom Bony Wilfried, ale i další hráč Citizens Yaya Touré prokousávali mistrovstvím Afriky nejdelší možnou dobu. Ve finále po dramatickém penaltovém rozstřelu navíc získali trofej pro nejlepší tým černého kontinentu.

Fanoušci mistrovského celku tak museli stále oddalovat čekání na novou útočnou hvězdu, která vedení stála 28 miliónů liber. V pondělí se však Bony Wilfried konečně připojil k týmu. Dřív to nestihl, neboť musel v rodné zemi vyřídit potřebná víza. Už se ale seznamuje s novým prostředím a spoluhráči.

Premiéru v novém klubu by si měl šestadvacetiletý fotbalista odbýt v sobotu v ligovém mači proti Newcastlu. Tedy, pokud po něm kouč Manuel Pellegrini sáhne. A anglická média se shodují, že tak učiní. „Pellegrini se pokusí navázat spolupráci Bonyho a předního týmového střelce Sergia Agüera ještě před osmifinále Ligy mistrů s Barcelonou," píše například server express.co.uk.

Kolem Bonyho se vznáší opar sebedůvěry

„Konečně budeme mít po návratu (z Afriky) Bonyho. Všichni jsme viděli, co dokázal ve Swansea, takže víme, jak fantastický jeho přestup k nám je. Vznáší se kolem něj opar sebedůvěry, který se přenese do zbytku týmu," věří Frank Lampard.

Dlouholetý záložník Chelsea ví stejně dobře jako zbytek mužstva, že jeho tým potřebuje znovu nakopnout. Minulé týdny totiž jen prokázaly, jak důležitým hráčem pro Manchester City je Wilfriedův spoluhráč z reprezentace Yaya Touré. Po dobu jeho nepřítomnosti City vypadli z FA Cupu a vyhráli jediné z pěti ligových utkání.

„Yaya je pro klub klíčový. Všiml jsem si toho, už když jsem hrál v Chelsea. Člověk ho chce mít zpátky v týmu, snad nám dodá nový impulz," doufá Lampard, že Touré a Bony naváží na vítězné tažení z afrického šampionátu nejenom v Premier League, ale i v Lize mistrů.

Bude hrát Bony Wilfried v utkání proti Newcastlu v základní sestavě?
Ano
88,9 %
Ne
11,1 %
Celkem hlasovalo 1881 čtenářů.

Reklama

Související témata: