Hlavní obsah

Manchester United měl velké štěstí! K postupu přes třetiligový tým mu pomohly sporné góly

Pondělní zápas osmifinále FA Cupu mezi Prestonem a Manchesterem United měl jasného favorita. Rudí ďáblové svou roli zvládli a na půdě třetiligového týmu vyhráli 3:1. Dva ze tří gólů však byly na pomezí regulérnosti.

Foto: Reuters

Útočník Manchesteru United slaví svůj gól do sítě Prestonu v osmifinále FA Cupu.

Článek
Fotogalerie

Po hodině hry to vypadalo, že opět zapůsobí pohárové kouzlo, a malý trpaslík vyzraje na velkého obra. Preston totiž vedl zásluhou záložníka Lairda 1:0. Manchester však zabral a brankami Herrery, Fellainiho a Rooneyho penaltou otočil skóre. Nicméně u tref španělského středopolaře a anglického reprezentanta měli svěřenci Louise van Gaala velký kus štěstí.

Nejprve v 65. minutě pálil Herrera a Rooney clonil před domácím gólmanem Stuckmannem. Devětadvacetiletý útočník stál podle opakovaných záběrů v jasném ofsajdu a před gólovou střelou uhnul na poslední chvíli. Obránci Prestonu ihned signalizovali Rooneyho teč, nicméně hlavní arbitr Phil Dowd se rozhodl branku uznat.

„Myslím, že první naše trefa byla opravdu šťastná," uznal Van Gaal.

Penalta po nafilmovaném páduMnohem více diskusí ale rozpoutala odpískaná penalta dvě minuty před koncem. Opakované záběry prokázaly, že ke kontaktu mezi Stuckmannem a Rooneym nedošlo a kapitán Manchesteru spadl sám. Navíc domácí brankář inkasoval žlutou kartu.

„Neříkám, že to nebyla penalta, říkám, že tam nebyl kontakt. Interpretujte si to, jak chcete," řekl domácí kouč Simon Grayson. „Někdy je desítka ve váš prospěch, někdy ne. Nechci si stěžovat."

K penaltě se pro BBC vyjádřil i trenér anglické reprezentace Roy Hodgson. „Když jste na hřišti jako rozhodčí, tak máte necelou vteřinu na rozhodnutí. Navíc se domnívám, že si Rooney před gólmanem dobře píchl balón. A naopak on (Stuckmann) tam šel velmi ukvapeně, navíc nohama napřed."

„Ačkoliv se podle opakovaných záběrů prokázalo, že to faul nebyl, tak si nemyslím, že by ostatní rozhodčí zareagovali jinak," dodal Hodgson.

Manchester tak postoupil do čtvrtfinále, kde dojde k bitvě gigantů. Na Old Trafford přijede Arsenal. „Velká výhoda je, že hrajeme doma," řekl Van Gaal.

Reklama

Související témata: