Hlavní obsah

Nejfaulovanější fotbalista Premier League a Ligy mistrů bude nosit „koňské“ chrániče

Eden Hazard je nejčastěji faulovaným fotbalistou v anglické Premier League i Lize mistrů, v níž během posledního střetnutí s Paris Saint-Germain schytal dokonce devět nedovolených zákroků. Belgický fotbalista se na tuto skutečnost rozhodl reagovat. Zraněním by měl snáze odolávat s novými chrániči, jak píše britský list Daily Mail.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Eden Hazard (vpravo) v souboji s Marcem Verrattim z Paris Saint-Germain.

Článek

Kouč Chelsea José Mourinho potvrdil, že jeho svěřenec zadal výrobu specializované firmě. „Poprosil mě, zda by mohl mluvit s mými kamarády, kteří vyrábějí karbonové chrániče. Chtěl by takový, který by mu chránil celou nohu, jako to mají koně," uvedl portugalský kouč. Nový chránič by tak měl pokrýt celý bérec, tedy lýtkovou i holenní kost.

„Obvykle, když schytáte sto faulů, soupeři dostanou adekvátní počet karet. Takže pokud Eden je nejfaulovanější, měl by zařídit nejvíce karet pro své soupeře. Ale není tomu tak," štve Mourinha.

„Jsou zde fauly a akumulace faulů. A jsou fauly, které jsou strategické a rozhodčí by to měli přesněji pochopit. Někdy je malý faul velkým faulem v kontextu hry," vysvětloval trenér Chelsea, proč by se zákroky na Hazarda měly častěji trestat kartami.

„Jestli jste viděli zápas s Paris Saint-Germain, tak tam byl Eden faulován devětkrát. Tři z těch faulů byly opravdu hrozné., velmi nebezpečné. A nic," pokračoval v kritice Portugalec.

Nejfaulovanější hráči v Premier League
1.Eden Hazard74
2.Raheem Sterling60
3.Steven Naismith52
4.Alexis Sánchez47
5.Gabriel Agbonlahor46
6.Rémy Cabella45
6.Leroy Fer45
8.Jack Colback44
8.Stéphane Sessegnon44
10.Santiago Cazorla41
10.Sadio Mané41
10.Connor Wickham41
Zdroj: Premierleague.com
Nejfaulovanější hráči Ligy mistrů
1.Eden Hazard28
2.Neymar21
3.Hulk18
3.Pajtim Kasami18
5.Alex Sandro16
6.Paul Pogba15
6.Casemiro15
6.Svetoslav Dyakov15
6.Lars Bender15
Zdroj: UEFA.com

Reklama

Související témata: