Hlavní obsah

Tolik zranění Džeka za celou kariéru nepotkalo. Frustrující, ale teď jsem zpátky, abych pomohl, hlásí bosenský snajpr

Manchester/Praha

Palebná síla Citizens narostla. Agüero už zase začal střílet góly, Bony se po triumfu Pobřeží slonoviny na africkém šampionátu připojil k mužstvu a týden s ním trénoval, Džeko hlásí, že se vylízal ze zdravotních problémů a konečně se cítí v pořádku. Připraven pomoci Manchesteru City v Premier League i v Lize mistrů. „Být více než dva měsíce mimo, to není rozhodně dobrý pocit,“ přiznával bosenský snajpr, jehož góly v letošní sezóně obhájci titulu moc a moc chybí.

Foto: Profimedia.cz

Edin Džeko (vlevo) v utkání Ligy mistrů proti AS Řím.

Článek

Loni nastřílel v soutěžních zápasech v barvách Citizens šestadvacet gólů, letos má Edin Džeko na kontě pouhé čtyři. Není divu, když ho stíhalo jedno zranění za druhým. Nejprve nuceně absentoval pět týdnů, pak se sice na hřiště vrátil, ale moc toho neodehrál. Přišlo nové zranění, které si vyžádalo dalších šest týdnů léčení.

Nová zkušenost, přiznal Džeko

„Je to pro mě úplně nová zkušenost, protože během dosavadní kariéry jsem nikdy nebyl tak dlouho zraněný. Nejdelší doba, po níž jsem vypadl ze hry, byla dva týdny," přiznal útočník Citizens, kterého do světa velkého fotbalu vyslalo angažmá v Teplicích.

Džeko se poprvé vážně zranil loni v listopadu v ligovém utkání s Queens Park Rangers, ale protože Citizens ho v závěru bojů o postup ze skupiny Ligy mistrů potřebovali, dělal vše proto, aby se vrátil. V konfrontaci s AS Řím nastoupil, výhru a cestu do osmifinále Champions League pomohl vybojovat, jenže před dalším ligovým zápasem s Leicesterem přišlo nové zranění.

Mohl za to i světový šampionát?

„Bylo toho prostě moc. Hráli jsme s reprezentací naší země na světovém šampionátu v Brazílii, takže zápasů bylo hodně a odpočinku málo. Proto zřejmě zranění, která se mně až dosud vyhýbala a na něž jsem nebyl zvyklý," vidí Džeko problém v přespřílišné zátěži, kterou tělo prostě nevydrželo.

„Bylo pro mě hodně frustrující vynechat takovou spoustu zápasů. Zvláště po minulé sezóně, které se mně povedla, a já byl tudíž přesvědčen, že ta letošní bude ještě lepší," netají bosenský snajpr rozčarování z bilance, kterou zatím na kontě má. Patnáct ligových startů a pouhé dva góly. Loni jich přitom na scéně Premier League nasázel třiadvacet!

Dnešek naznačí, Barcelona potvrdí

„Teď jsem ale zpátky, zranění a problémy, jež jsem měl, jsou pryč, cítím se v pořádku. Potřebuji co nejvíce hrát, abych získal jistotu a zase střílel branky," přeje si Džeko, který se do sestavy Citizens pomalu vrací. Zatím víceméně jako střídající hráč...

Kouč Pellegrini však věří, že s návratem Džeka dojde i ke střeleckému probuzení Citizens, neboť právě na bídnou koncovku jeho tým v posledních týdnech zmíral.

„Do konce sezóny chybí ještě tři měsíce. A je dobré, že bojujeme stále jak v Premier League, tak i Lize mistrů. Doufám, že si mi podaří dostat do nejlepší formy tak rychle, jak jen to bude možné, a mužstvu pomohu," plánuje Džeko a pochvaluje si, že mu čtrnáctidenní pauza, během níž Citizens nehráli žádný zápas, hodně pomohla.

Už dnešní duel šestadvacátého kola s Newcastlem by měl naznačit, jak na tom je. Úterní první osmifinálový duel Ligy mistrů s Barcelonou pak potvrdit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články