Hlavní obsah

Tottenham - West Ham 2:2Tottenhamu zařídil bod v šesté minutě nastavení opět Kane

Londýn
Aktualizováno

Ještě deset minut před koncem základní hrací doby prohrávali o dva góly, nakonec ale fotbalisté Tottenhamu uhráli v anglické lize proti West Hamu alespoň bod za remízu 2:2. Tu jim zajistil v šesté minutě nastavení Harry Kane, který tak dal šestý gól v posledních čtyřech ligových zápasech.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Harry Kane z Tottenhamu se raduje ze svého gólu, kterým v šesté minuté nastaveného času zajistil Kohoutům bod proti West Hamu.

Článek

West Ham se do vedení dostal po trefách Kouyatého a Sakha, Tottenham ale svého městského rivala v závěru utkání zatlačil a v dramatickém závěru vyrovnal. Nejprve snížil Rose a v nastaveném čase vyrovnal Kane. Mladý útočník, který by se v létě v anglickém dresu mohl podívat na mistrovství Evropy do 21 let v České republice, dorazil svůj neúspěšný pokutový kop.

Tottenham tak v této sezóně získal už 13 bodů po gólech v posledních 5 minutách. To je o sedm bodů více než ostatní celky.

Liverpool je šestý

Zaváhání Tottenhamu dokázal využít Liverpool, který poskočil na šesté místo díky výhře 2:0 na půdě Southamptonu. O rychlé vedení Reds se krásným gólem z dálky postaral Coutinho, druhým gól přidal po přestávce Sterling.

Utkání však provázela řada incidentů, domácí Southampton se v prvním poločase hned několikrát dožadoval pokutového kopu. Rozhodčí Kevin Friend však jako penaltové neposoudil zákroky Cana ani Allena a Saints nepochodili ani po Canově ruce.

Reds, kteří v lize nepohráli již deset utkání v řadě, se po výhře dotáhli na svého soupeře na rozdíl jediného bodu, další bod ztrácejí na čtvrtý Manchester United.

Třetí nedělní zápas skončil remízou 2:2, bod na hřišti Evertonu získal poslední Leicester. Domácí vyrovnali v závěru, pomohla jim k tomu vlastní branka Matthewa Upsona z 88. minuty.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo
Tottenham - West Ham United 2:2 (81. Rose, 90.+6 Kane - 22. Kouyaté, 62. Sakho)
Everton - Leicester 2:2 (57. Naismith, 88. vlastní Upson - 63. Nugent, 70. Cambiasso)
Southampton - Liverpool 0:2 (3. Coutinho, 73. Sterling)

Reklama

Související témata: