Hlavní obsah

Skvělý Vydra rozhodl duel s Leedsem! Vidím, že se mi dřina vyplácí, těší útočníka Watfordu

Londýn

Fantastické sobotní odpoledne prožil Matěj Vydra, útočník fotbalistů druholigového Watfordu. Při souboji na hřišti Leedsu odehrál celý zápas, v němž přispěl dvěma brankami a asistencí ke smazání dvougólového manka a cennému triumfu 3:2. "Snad se po horších týdnech vše obrací k lepšímu," říká dvaadvacetiletý borec na webu chovanecsport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Vydra (vlevo) v reprezentačním dresu a Rakušan Markus Suttner v zápase v Olomouci.

Článek

Už po 19 minutách jste v Leedsu prohrávali o dva góly. Co bylo za tak nepovedeným startem?

Skoro jako každý zápas jsme začátek i v Leedsu prospali. Domácí byli do třicáté minuty jasně lepší, nám se moc nedařilo.

Obrat jste nastartoval skvělou přihrávkou z pravé strany za obranu, po níž Deeney křížem prostřelil gólmana. Šlo o klíčový okamžik duelu?

Nevím, zda o klíčový, ale bylo hodně důležité, že jsme šest minut před přestávkou vstřelili kontaktní gól. Po pauze jsme zápas otočili. To už jsme byli většinu času lepší a měli i mnohem víc šancí.

Výhru jste zařídil trefami po kombinaci, kdy vám míč naservíroval Deeney na malé vápno, pak jste po střele z velkého vápna ukázal velký důraz a dorážel balón z bezprostřední blízkosti.

Při vyrovnání jsem pálil levačkou prakticky do prázdné branky, pak mi Deeney poslal výborný míč za obranu a po střele z prvního doteku gólman míč vyrazil za sebe. Dobíhal jsem k balónu s obráncem a ani vlastně nevím, jak se mi podařilo skórovat. Možná že bek napálil míč do mě a ten se odrazil do sítě.

Poslední gól jste vstřelil 24. ledna proti Blackpoolu. Pomohou trefy do sítě Leedsu vašemu sebevědomí?

Pro psychiku jsou dvě trefy důležité. Snad si budu nyní více věřit. V předešlých zápasech jsem nad tím možná až moc přemýšlel. Doufám, že teď ze mě vše spadne a přijdou další góly.

Z posledních sedmi zápasů jste byl jen dvakrát v základní sestavě. Zlomí se to nyní k lepšímu?

Trenér musí vědět, že tu má i jiného útočníka, na něhož se může spolehnout. Budu dál makat na každém tréninku jako dosud. Vidím, že se mi dřina vyplácí. A budu pochopitelně moc rád, pokud zůstanu mezi jedenácti vyvolenými.

Je pro vás osobně velkou komplikací, že Watford disponuje třemi skvělými střelci?

Je faktem, že Ighalo má sedmnáct gólů, Deeney čtrnáct a já deset. Jsem za poslední branky rád, protože jsem pomohl k důležité výhře. A pro klub je super, že ofenzíva nestojí jen na jednom hráči.

Watford skočil na třetí místo druhé anglické ligy. Ztrácíte bod na Middlesbrough a pět na vedoucí Derby County. Pozice v play off se zdá být jistá, ale jak reálná je některá z dvou prvních pozic zaručující přímý postup do Premier League?

Soutěž je strašně vyrovnaná, ztratit lze s kýmkoliv. První Derby prohrálo v sobotu na Fulhamu, který byl v tabulce dvacátý. A právě Fulham hostíme v úterý doma. Musíme zápas zvládnout, abychom zabojovali o přímý postup. Do konce zbývá dvanáct zápasů a je poměrně velká šance dostat se úplně nahoru. Je jen na nás, jak se s bojem o přímý postup popereme.

Reklama

Související témata: