Hlavní obsah

Šílenost? Koeman hvězdám z Premier League naordinoval hokej. To byl zážitek!

Davos

Tak trochu bláznivý nápad přinesl dost legrace. Možná i nějakou tu modřinu. Fotbalisté Southamptonu zkusili hrát hokej. Ukázalo se, že v Anglii to rozhodně není jako v Česku, kde brusle a hokejku ovládají mnozí fotbalisté velmi dobře. Ale o to zábavnější podívaná na svěřence Ronalda Koemana byla. Už to proboha nedělejte, mohlo by to být pro vás nebezpečné, hlásili však vylekaně někteří fandové šestého týmu Premier League.

Southampton hraje hokej

 
Článek

Trenér Koeman trošku zvláštně na anglické poměry využil volno, které jeho tým má vzhledem k dřívějšímu vyřazení z FA Cupu. Vyrazil na utužovací soustředění do  Švýcarska. Svým hráčům na zimáku v Davosu zařídil nafasování výstroje a šlo se na věc.

Na ledě se sešli hráči různých kategorií. Sám Koeman patřil mezi ty zdatnější. Ti, co zažili v tomto sportu premiéru, ovšem zdá se převažovali. Byli i tací, kteří se možnosti seznamování se s novým sportovním odvětvím ochotně vzdali. Ale stali se z nich pozorní a chvílemi až ohromení diváci.

Došlo i na utkání. Hokejoví odborníci by patrně měli pár připomínek k některým taktickým prvkům Graziana Pellého a spol. Vše nahradili bojovností a kreativním přístupem. Ale klíčové asi bylo to, že nikdo nemusel do nemocnice.

Reklama