Hlavní obsah

Kalas si zvykl na druhou anglickou ligu a těší se na těžkou sérii

Český fotbalista Tomáš Kalas si už za dva měsíce působení v Middlesbrough zvykl na druhou anglickou ligu. Se svým týmem, v němž hostuje do konce sezóny z Chelsea, figuruje na čtvrtém místě mimořádně vyrovnané tabulky a těší se na nadcházející sérii tří zápasů s přímými konkurenty v boji o Premier League. Právě ty mohou podle obránce reprezentační jednadvacítky rozhodnout o tom, kdo postoupí.

Foto: Facebook

Tomáš Kalas s Middlesbrough bojuje o návrat do Premier League.

Článek

"Už jsem si zvykl na fyzickou náročnost druhé anglické ligy. Očekával jsem, že v téhle lize je to fyzicky hodně těžké, protože vím, že každý tým má silné chlapy v útoku," řekl Kalas v rozhovoru pro internetové stránky Middlesbrough.

"Ale musím se zlepšovat a učit se, jak se s tím vyrovnat. Abych nedělal takové chyby, jako jsem udělal naposledy v zápase s Nottinghamem Forest," doplnil jednadvacetiletý obránce.

Tým Middlesbrough o víkendu podlehl 1:2 a v nesmírně vyrovnané tabulce klesl na čtvrté místo. První čtyři týmy mají shodně 66 bodů a pátý Norwich jen o bod méně. Kalasův tým nyní čekají duely se sedmým Ipswichem, druhým Derby a vedoucím Bournemouthem. Do konce soutěže zbývá deset kol, do Premier League postoupí první dva týmy a celky na třetím až šestém místě čeká baráž.

Soutěž bude vyrovnaná až do konce

"Musíme z následujících tří zápasů vytěžit co nejvíc bodů. Mohou to být rozhodující zápasy. Pokud posbíráte body s týmy kolem vás, ještě víc vám to pomůže," konstatoval Kalas. "Soutěž je tenhle rok strašně vyrovnaná a pravděpodobně to tak bude až do konce sezóny. Musíme se pokusit postoupit přímo," dodal olomoucký rodák.

Po svém příchodu do Middlesbrough, kam zamířil po neúspěšném podzimním hostování v německém Kolínu nad Rýnem, odehrál devět z dvanácti druholigových zápasů. Čtyři na pozici pravého obránce a pět na postu stopera. "Když jsem hrál napravo, bylo to více o fyzičce, běhání. Na stoperu je to víc o soubojích. Mám rád obojí," dodal Kalas.

Reklama

Související témata: