Hlavní obsah

Chelsea - Southampton 1:1Vedoucí Chelsea doma ztratila, Rudí ďáblové nasázeli Tottenhamu tři góly

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea s Thibautem Courtoisem v bráně remizovali v nedělním utkání 29. kola Premier League doma se Southamptonem 1:1. I přes zaváhání zvýšili Blues svůj náskok v čele tabulky na šest bodů před Manchesterem City, který v sobotu prohrál na půdě Burnley 0:1. Svěřenci trenéra Josého Mourinha mají navíc zápas k dobru. Důležitou výhru slaví Manchester United, který na Old Trafford zdolal Tottenham 3:0 a je ve hře o druhou příčku. Stejným výsledkem pak Everton porazil před vlastními fanoušky Newcastle.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Fotbalisté Southamptonu se radují z remízy na hřišti Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Chelsea poslal v 11. minutě do vedení po Ivanovičově centru Costa a s osmnácti trefami se osamostatnil v čele tabulky střelců anglické nejvyšší soutěže. Španělský reprezentant se prosadil v posledních šesti ligových duelech pětkrát.

Jenže uběhlo jen osm minut a bylo srovnáno. Rozhodčí nařídil po Matičově faulu na Maného penaltu a Tadič střelou doprostřed brány nedal Courtoisovi šanci.

Domácí v závěru sice vystupňovali tlak, cenný bod pro Southampton ale udržel několika povedenými zákroky brankář Forster.

United rozhodli již do přestávky

Manchester United rozhodl důležitý souboj s Tottenhamem už v prvním poločase. Již v 9. minutě otevřel skóre křížným pokusem Fellaini. O deset minut později upravil na 2:0 Carrick a třetí zásah Rudých ďáblů obstaral po parádní individuální akci Rooney.

Svěřenci trenéra Van Gaala si v Premier League připsali třetí výhru v řadě a upevnili si čtvrtou příčku v tabulce. Na třetí Arsenal ztrácejí United bod, za městským rivalem ze City figurujícím na druhém místě zaostávají už jen o dva body.

Připravujeme další podrobnosti.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
Chelsea - Southampton 1:1 (11. Costa - 19. Tadič z pen.)
Everton - Newcastle 3:0 (20. McCarthy, 56. Lukaku z pen., 90.+3 Barkley)
Manchester United - Tottenham 3:0 (9. Fellaini, 19. Carrick, 34. Rooney)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články