Hlavní obsah

Pudil dře s Vydrou v posilovně a po únorové pauze je zpět. Odpočatý, silnější a nažhavený

Praha

Je zpět! Únor proseděl na lavičce náhradníků, nyní se fotbalový obránce Daniel Pudil vrátil do sestavy druholigového anglického Watfordu, který po sérii pěti zápasů bez prohry zabral druhé místo a blíží se vysněnému postupu do Premier League. Naposledy porazil v sobotu Reading 4:1 a devětadvacetiletý rodák z Prahy odehrál celý zápas.

Foto: PA/Scott Heavey, ČTK

Daniel Pudil v dresu Watfordu (vpravo) bojuje o míč s Jackem Staceym z Readingu.

Článek

Bitvě s Readingem jste dominovali. Šlo o ukázku aktuálního skvělého rozpoložení vašeho týmu?

Doma zvládáme zápasy solidně a s přehledem. Máme formu. Soupeře nepouštíme moc do šancí. Snažíme se je naopak tlačit, jednoznačně chceme vždy ukázat, že jsme doma a naším cílem je Premier League. Pokaždé chceme rychle rozhodnout.

Během první části sezóny se ve Watfordu často měnili trenéři. Pomohlo týmu, že od října už na lavičce zůstal Slaviša Jokanovič, jenž je čtvrtým koučem v letošním ročníku?

Trenér je tady už šestý měsíc, což určitě pomohlo. Časté změny nám na výkonnosti nepřidaly. Každý kouč chtěl hrát jiné rozestavení, měl odlišnou filozofii. Teď se vše ustálilo. Hrajeme buď čtyři čtyři dva, nebo tři pět dva a všechno si sedlo. My jsme i přes časté změny měli dobrý začátek a drželi se ve špičce. Nyní se vše ustálilo. Je jasné, že sníme o přímém postupu z prvního nebo druhého místa. Chceme se vyhnout play off a následné baráži.

Zbývá už jen devět kol. Lze z posledních výsledků soudit, že Watford z adeptů na první dvě místa načasoval formu nejlépe?

Je složité cokoliv předpovídat. Derby County bylo dlouho suverénní, ale z posledních čtyř zápasů dvakrát prohráli a dvakrát remizovali. A navíc mají docela těžký los. Nás čekají nyní souboje s Wiganem a Ipswichem, a pak po reprezentační přestávce přijdou dvě klíčové bitvy právě se čtvrtým Derby County a třetím Middlesbrough. Tam se bude vše lámat.

Ulevilo se vám hodně, že jste se po šesti zápasech v únoru naskočil v březnu do dvou ze tří utkání v základní sestavě?

Do ledna jsem nastupoval pravidelně a měl pětadvacet startů, s čímž jsem byl spokojený. Pak trenér sestavu změnil a moc do ni nesahal. Nebyl jsem nadšený, ale není možné odehrát v základu přes padesát zápasů za sezónu. V únoru jsem dobře potrénoval a nyní jsem odpočinutý, navíc pořádně natěšený na zápasy. Těší mě, že jsem se vrátil právě, když jsme se rozjeli a vyhráváme. Navíc je třeba vidět, že máme v kádru na mém postu ještě tři reprezentanty z Mexika, Skotska a Ekvádoru.

Je právě tak nabitá soupiska klíčem k postupu do Premier league?

Věřím, že ano. Obrovská konkurence je na každém postu. Před sezónou jsme ohromně posílili. Jsem v klubu třetí rok a myslím, že máme nejlepší kádr.

V posledních duelech se gólově rozjel spoluhráč Matěj Vydra. Jak vidíte jeho výkony?

Už skoro čtyři měsíce chodíme společně do posilovny. Chtěli jsme zesílit tělo a být odolnější v soubojích. Matěj nabral svalovou hmotu, je silnější stejně jako já. Druhá anglická liga je hodně o soubojích a Matěj si nyní určitě více věří. Ale on měl formu celou sezónu. Pracoval pro tým, dostával se do šancí, jen chyběla lepší koncovka. Nyní se prosazuje, což je skvělé. Máme čtyři vyrovnané a produktivní útočníky, což je pro tým obrovská výhoda.

Reklama

Související témata: