Hlavní obsah

Rok co rok stejný příběh, hořekovali po vyřazení hráči Arsenalu

Monako/Praha

Jedno hráči Arsenalu přiznávali. „Rok co rok je to stejný příběh,“ připomínal Aaron Ramsey předchozí sezóny, kdy jeho tým končil rovněž v osmifinále Champions League. A dokonce s vytrvalou pravidelností, protože ten příběh se už pět sezón po sobě opakuje. V minulosti s Bayernem, AC Milán či Barcelonou, letos s Monakem. „Stačí jeden zápas a jste z Ligy mistrů venku,“ připomínal hořce Per Mertesacker, že si Gunners pokaždé dovolí jedno selhání, které už nenapraví.

Foto: John Sibley, Reuters

Zklamaný útočník Arsenalu Olivier Giroud po vyřazení Gunners z Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

I proti Monaku se to stalo. Arsenal vypadl s protivníkem, který měl být z šestnácti účastníků osmifinále nejpřijatelnější a nejschůdnější, neboť se všem jevil jako nejslabší.

Pokaždé jeden špatný zápas

„Nechci se dotknout Monaka, natož abych ho mínil urazit, ale skutečně jsme si mysleli, že tentokrát máme opravdu dobrou příležitost se kvalifikovat do dalších vyřazovacích bojů," potvrzoval Ramsey.

„Jeden špatný zápas stačí a jste z Ligy mistrů venku. A to dokonce proti týmu, který byl všemi podceňovaný," upozorňoval Mertesacker na selhání v prvním duelu, pod něž se sám podepsal. To v momentě, kdy srazil do vlastní brány střelu Kondogbii a nastartoval tak zmar Kanonýrů, na němž už odveta nic nezměnila.

„To vyřazení bolí víc, než kterékoli jiné v předchozích letech, kdy jsme vypadli s Bayernem či třeba Barcelonou. Jenže po prvním domácím zápase jsme sami před sebe postavili velice těžký úkol," uznával Ramsey.

„Zkusili jsme v odvetě všechno, hráli jsme dobře, mohli dát rozhodně víc než dvě branky, ale nesvedli jsme to. Proto si postup zasloužil soupeř, který v prvním střetnutí hrál mnohem lepší než my a mezi posledními osmi je tudíž zaslouženě," uznával před kamerami ITV Sport německý reprezentant ve službách Arsenalu Per Mertesacker.

Giroud: Postup nám neukradli

„Proto nemůžeme tvrdit, že nám Monako postup ukradlo. Naopak si zaslouží náš respekt," přidával Olivier Giroud, jehož trefa sice vykřesala naději, ale na postup nestačila. Stejně jako nestačil gól Ramseyho, dvakrát nastřelená tyč či třeba obrovská šance v závěru zápasu, kterou skvostným zákrokem zlikvidoval chorvatský brankář Subašič.

„Nezbývá, než si vzít z konfrontace s Monakem pozitiva, která odveta přinesla," snažil se zahnat smutek a hořkost Ramsey.

„Jít prostě dál. V FA Cupu, stejně jako v Premier League, protože jsem si jistý, že ligová soutěž přinese ještě spoustu zvratů," připomínal postup Gunners do pohárového semifinále i třetí příčku v lize, na níž se jeho tým prodral, přičemž na druhý Manchester City ztrácí už jen bod.

„Musíme ale pokračovat stejně jako v odvetě proti Monaku. Pokud bychom si totiž počínali tak, jako v prvním zápase, vypadneme ze hry," varoval Mertesacker.

Reklama

Související témata: