Hlavní obsah

Pellegrini v City zůstane, šejkové nemají adekvátní náhradu

Manchester

Ani vyřazení z Ligy mistrů chilskému kouči ve službách Manchesteru City vaz nezlomilo, jak se o tom na ostrovech spekulovalo. Arabští šejkové se sice netajili rozčarováním, že jejich klub znovu ztroskotal na Barceloně a práh osmifinále opět nepřekročil, ale podle posledních zpráv z Etihad Stadium Manuela Pellegriniho ponechají u mužstva i v další sezóně. Ovšem pod podmínkou, že skončí v Premier League na jednom z prvních čtyř míst zaručujících účast v příštím ročníku Champions League.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Manchesteru City Manuel Pellegrini během osmifinálového duelu Ligy mistrů s Barcelonou.

Článek

Největší problém je v tom, že nejvyšší vedení Manchesteru City nemá za Pellegriniho adekvátní náhradu.

Španělský kouč Pep Guardiola, s nímž pravidelně jedná jak generální ředitel City Ferran Soriano, tak i druhý z klubových šéfů Txiki Begiristain, má totiž v mnichovském Bayernu smlouvu až do roku 2016, argentinský trenér Diego Simeone je nachystaný prodloužit angažmá v madridském Atlétiku dokonce až do roku 2020, Ital Carlo Ancelotti je vázaný v madridském Realu a navíc se údajně nejvyššímu vedení nezdá tím pravým mužem.

„Nestarám se o tyto fámy, podobnými spekulacemi se nerozptyluji," vytrvale odmítá Pellegrini, že by si vyhazov připouštěl. Jedním dechem však přiznává: „Neprožíváme právě nejlepší rok."

Není čas si lízat rány

Loni sice dovedl Citizens k mistrovskému titulu, jenže v letošní sezóně je s mužstvem v tabulce druhý s šestibodovou ztrátou na vedoucí Chelsea a s pouhým bodem k dobru na třetí Arsenal. Z FA Cupu vypadl jeho tým záhy, z Ligového poháru rovněž, teď skončil i v Lize mistrů.

„Není čas lízat si rány, musíme vletět do dalšího zápasu a naplno bojovat v každém utkání, které přijde. Bojovat do samého konce Premier League. Je to povinnost vůči našim fanouškům," burcuje v panující konstelaci spoluhráče gólman Joe Hart.

I Pellegrini věří, že bude zase lépe a že se jeho tým v závěrečných devíti kolech zvedne. Vůbec nepřipouští, že by Citizens neskočili v první čtyřce, což by pro něho znamenalo konec trenérského angažmá v Manchesteru.

„To je teď hlavní podmínka, kterou musí splnit," citují na ostrovech zdroje z klubového zákulisí. A o tom, že Pellegrini situaci ustál, svědčí i to, že klub už začal jednat o posilách na novou sezónu. Především o Pogbovi z turínského Juventusu, který je na Pellegriniho seznamu číslem jedna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články