Hlavní obsah

Liverpool - Manchester Utd. 1:2Hrdinou Mata, padouchem Gerrard - a Rudí ďáblové dobyli Anfield

Liverpool
Aktualizováno

Šlágr 30. kola fotbalové Premier League svou dramatičností nezklamal. Manchester United vyhrál v Liverpoolu 2:1, takže si pojistil čtvrtou příčku a svému soupeři uniká již o pět bodů. Oba góly vítězů vstřelil Juan Mata, domácí Steven Gerrard byl po necelé minutě na hřišti na začátku druhé půle vyloučen a Wayne Rooney v poslední minutě nastavení odmítl výhru pojistit třetím gólem, brankář Mignolet mu chytil penaltu... Vedoucí Chelsea vydřela výhru 3:2 na hřišti Hullu.

Foto: Carl Recine, Reuters

Skvělé gólové nůžky Juana Maty!

Článek
Fotogalerie

I slavný Brazilec Pelé byl zvědavý na tahák anglické ligy. A na tribuně liverpoolského Anfieldu se rozhodně nenudil.

Všechno hrálo do karet Rudým ďáblům, jejichž útočník Wayne Rooney hrál svůj 400. zápas v Premier League. Jeho spoluhráč Mata po Herrerově asistenci otevřel skóre již ve 14. minutě, největší šanci Liverpoolu na vyrovnání v první půli spálil Lallana.

Klíčovým byl hned začátek druhé půle. Domácí poslali na hřiště zkušeného Gerrarda, ovšem ten již po 48 sekundách byl za šlápnutí na Herreru vyloučen! A Rudí ďáblové přesilovku využili, na Di Maríově centru si smlsnul znovu Mata a akrobaticky dal svůj druhý gól v zápase. Liverpool ovšem i v deseti dřel a Sturridge snížil.

Víc už ovšem domácí nestihli. Naopak ve čtvrté minutě nastavení mohli ještě jednou inkasovat. Jubilant Rooney měl výhodu pokutového kopu - jenže Mignolet mu skvělým zákrokem oslavu pokazil.

Liverpool i tak poprvé po třinácti kolech nebodoval.

Courtoisova hrubka vyděsila Chelsea

Bláznivý zápas sehrála vedoucí Chelsea. Na hřišti Hullu rychle vedla 2:0 a zdálo se, že jasný favorit nebude mít žádné problémy. Jenže domácí v rozpětí dvou minut skóre srovnali. Při druhém gólu fatálně chyboval Čechův konkurent Courtois, který chtěl udělat kličku, jenž míč mu uskočil a Hernández jako na zlatém podnose skóroval...

Chelsea pak dost dlouho hrozilo, že nečekaně ztratí body. Až v 77. minutě rozhodl Rémy. Blues tak vedou o šest bodů před Manchesterem City, navíc mají k dobru jeden odložený zápas.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:
Liverpool - Manchester United 1:2 (69. Sturridge - 14. a 59. Mata),
Hull - Chelsea 2:3 (26. Elmohamady, 28. Hernández - 2. Hazard, 9. Costa, 77. Rémy),
QPR - Everton 1:2 (65. Vargas - 18. Coleman, 77. Lennon).

Reklama

Související témata: