Hlavní obsah

Chelsea už si vyhlédla náhradníka za Čecha. Je to taky mazák

Londýn

Další taková sezóna v Chelsea už raději ne, ohlásil Petr Čech tento týden. A londýnský klub už za něj podle všeho má vyhlédnutého náhradníka. Je jím podle britského listu The Times Robert Green z QPR. Vše tedy směřuje k tomu, že Čechovo účinkování v londýnském klubu se chýlí ke konci. Zatím není jasné, kam zamíří. Propočty, plány a případné přestupové sumy ohledně odchodu českého gólmana už ale spatřily světlo světa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Čech během tréninku fotbalové reprezentace před utkáním s Lotyšskem.

Článek

„Deset miliónů liber," to je částka, kterou si podle britských médií stanovila Chelsea jako odstupné za Čecha, který má ještě rok platnou smlouvu.

Britská média zbystřila poté, co zaznělo fotbalovým světem Čechovo sdělení z reprezentačního srazu. „Je úplně jasné, že druhou sezónu s takovýmhle zatížením absolvovat nechci. Pořád vím, že se můžu měřit s těmi nejlepšími, a chtěl bych toho využít," uvedl dvaatřicetiletý Čech na reprezentačním srazu, když byla nastolena otázka pokračování jeho kariéry.

Těžko očekávat, že by Thibaut Courtois nebyl na Stamford Bridge v příští sezóně brankářskou jedničkou. Snad jen zdravotní problémy. V Premier League odchytal 25 zápasů, Čech pět, k tomu pár pohárových.

Green by se s rolí dvojky zřejmě smířil

"Byl jsem zvyklý odehrát 50 nebo 60 utkání za rok, ne jen dvacet. To je pro mě velký rozdíl," doplnila česká jednička. Ale Mourinhova dvojka. Nic na tom nezměnilo ani to, že ve všech pěti ligových zápasech, v nichž v sezóně nastoupil, pomohl čistým kontem k výhře Chelsea, na začátku března vychytal nulu i ve finále Ligového poháru proti Tottenhamu (2:0).

Chelsea už je zdá se smířena, že Čecha neudrží. Chce gólmana, který by rozhodně roli dvojky v Chelsea nesl liběji než Čech. Green by jím mohl být.

Je o tři roky starší než Čech, chytal i v reprezentační brance, v širším výběru je stále. Ale to nejlepší v kariéře už má tenhle mazák asi za sebou. I Chelsea podle všeho očekává, že už nemá takové ambice jako český matador. S rolí dvojky za Courtoisem by se tedy zřejmě bez problémů smířil.

Reklama

Související témata: