Hlavní obsah

Manchester Utd. - Manchester City 4:2United si v manchesterském derby vyšlápli na City, Chelsea zvítězila

Aktualizováno

Čtyři góly nastříleli fotbalisté Manchesteru United na Old Trefford do sítě manchesterského rivala City, a přestože museli vývoj zápasu otáčet, zvítězili 4:2. Rudí ďáblové zvítězili v šestém ligovém zápase v řadě a v boji o účast v příštím ročníku Ligy mistrů odskočili právě Citizens na čtyři body. Na druhý Arsenal navíc ztrácejí jen bod. V čele je Chelsea, která na půdě Queens Park Rangers zvítězila 1:0 brankou Fábregase v závěru utkání.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Fotbalisté Manchesteru United se radují se střelcem Marouane Fellainim (vpravo dole)z gólu, který vstřelil Manchesteru City.

Článek
Fotogalerie

Manchesterské derby začalo ve velkém stylu, už v osmé minutě otevřel skóre útočník Citizens Agüero. Střelec jediné branky podzimního vzájemného duelu se prosadil po 564 minutách.

Z vedení se však hosté mohli radovat pouhých šest minut, než vyrovnal Young. Dvaadvacetiletý záložník navíc byl i u druhé branky domácích: v 27. minutě poslal nadýchaný centr před bránu na Fellainiho, jenž nebyl důsledně bráněn Clichym a hlavou dokonal obrat.

Chvíli po přestávce mohli Rudí ďáblové navýšit náskok, závar před Hartovou brankou ale gólem neskončil. V 67. minutě už ale Mata přidal třetí gól, který rozhodčí Clattenburg uznal, přestože mu podle opakovaných záběrů předcházel ofsajd. Devadesátou asistenci v Premier League si připsal Rooney.

O šest minut později nacentroval Young do pokutového území a nikým nehlídaný Smalling se trefil v počtvrté v sezoně. V závěru se podruhé v utkání prosadil Agüero, ani jeho 100. soutěžní branka v dresu Manchesteru City ale nepomohla týmu k páté výhře v derby proti United v řadě.

Fábregas rozhodl o výhře Chelsea na hřišti QPR

Fotbalisté Chelsea s Thibautem Courtoisem v brance zvítězili na hřišti Queens Parku Rangers 1:0. Stačila jim k tomu jediná střela na branku, kterou vyslal v 88. minutě Fábregas. Ten k utkání nastoupil s ochrannou maskou, neboť v týdnu podstoupil operaci zlomeného nosu.

Do té doby stříleli pouze domácí fotbalisté, nejaktivnější byl útočník a nejlepší střelec týmu Austin, ale Courtois jeho pokusy zneškodnil. V závěru utkání rozhodl o tříbodovém zisku Blues španělský záložník Fábregas po přihrávce Hazarda, jenž nastoupil k 100. utkání v Premier League.

Chelsea prodloužila ligovou neporazitelnost na jedenáct utkání a v čele tabulky drží sedmibodový náskok před Arsenalem, navíc má zápas k dobru.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:
QPR - Chelsea 0:1 (88. Fábregas)
Manchester United - Manchester City 4:2
Branky: 14. Young, 28. Fellaini, 67. Mata, 73. Smalling - 8. a 89. Agüero.

Reklama

Související témata: