Hlavní obsah

Nejlepší tým, proti němuž jsme v sezóně hráli, ocenil kouč Citizens výkon rivala

Manchester

Šesté vítězství v řadě slaví v anglické nejvyšší soutěži fotbalisté Manchesteru United. Nedělní triumf nad City má sladkou příchuť, protože svěřenci trenéra Louise van Gaala odskočili na třetí příčce právě městskému rivalovi na rozdíl čtyř bodů, čímž se přiblížili přímému postupu do Ligy mistrů.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Marouane Fellaini z Manchesteru United (vlevo) střílí gól do sítě Manchesteru City.

Článek

"Jsem hrdý na své mužstvo. A šťastný za fanoušky. Sezónu jsme začali velmi špatně a nebylo snadné být naším příznivcem. Ale být jím nyní je skvělé. V posledních dvaceti zápasech jsme hodně dobří a lepší než většina týmů Premier League," dmul se pýchou trenér Rudých ďáblů po vítězství 4:2.

Zápas přitom nezačal pro domácí dobře, protože Agüero utnul osobní čekání na gól, dlouhé 564 minut, a hráči City se zdáli být ve velké pohodě. „Hráli brilantně, ale ukázali jsme charakter," přemítal záložník United Juan Mata. Jeho celek totiž během chvíle skóre zvrátil. „Úvod patřil soupeři. Ale po vyrovnání jsme získali jistotu a hráli skvělý zápas," chválil van Gaal.

„Prvních dvacet minut byli moji hráči velmi dobří, kontrolovali jsme míč. Jenže po druhém gólu jsme úplně vypadli z role, po třetím už United dominovali. Absolutně nerozumím, proč jsme schopní hrát dobře jen určitou část zápasu," lamentoval Manuel Pellegrini, trenér City.

Po obrátce už United exceloval. „Byli fantastičtí. Nejlepší tým, proti němuž jsme v sezóně hráli," smekl Pellegrini. „Děláme pokroky v našem procesu budování mužstva. Je ještě příliš brzy očekávat perfektní výkon. Naším cílem je pozice zajišťující místo v Lize mistrů. Jsme blízko naplnění snu," říkal opatrně van Gaal.

Reklama

Související témata: