Hlavní obsah

Chelsea - Manchester Utd. 1:0Chelsea ukončila jízdu Rudých ďáblů a je blízko titulu

Šest výher v řadě vzalo na půdě lídra za své. Fotbalisté Chelsea porazili ve šlágru 33. kola Premier League rozjetý Manchester United 1:0 a výrazně se přiblížili mistrovskému titulu. Blues mají na druhý Arsenal náskok deset a na třetí Rudé ďábly jedenáct bodů. Jediný gól zápasu vstřelil Hazard. Brankář Petr Čech zůstal znovu jen na lavičce Chelsea.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Hrdina Chelsea Eden Hazard a Wayne Rooney.

Článek
Fotogalerie

Klíčový moment přinesla 38. minuta šlágru. Oscar skvěle přihrál Hazardovi do běhu a belgický záložník zblízka prostřelil De Geu.

Domácí pak ve druhé půli předvedli perfektní defenzívu s několika výpady a svůj jednobrankový náskok udrželi až do konce. Manchester se sice snažil, měl velký tlak, jenže na gólmana Courtoise vyslal pouze jednu ránu. Chelsea tak upevnila svůj náskok a na druhý Arsenal má k dobru deset bodů. Na Stamford Bridge propukla obrovská radost, titul už je blízko...

Southampton podlehl na hřišti Stoke 1:2 a v tabulce zůstal šestý o bod za Liverpoolem. Rozhodující branku vstřelil v 84. minutě záložník Adam a jeho tým poprvé po čtyřech zápasech naplno bodoval.

Southampton vedl od 22. minuty. Po prvním rohovém kopu v utkání hlavičkoval Fonte a jeho pokus doklepl do prázdné branky Schneiderlin. Druhý poločas ale patřil domácím. Ihned po přestávce N'Zonzi trefil brankovou konstrukci, od které se míč odrazil k Dioufovi a nejlepší střelec Stoke vstřelil devátou branku v sezoně. Obrat dokonal Adam.

Leicester se odlepil ode dna tabulky a po výhře 2:0 nad Swansea se posunul na 18. místo o skóre za Hull. O třetí výhře týmu v řadě rozhodli Ulloa a King.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:
Crystal Palace - West Bromwich 0:2 (2. Morrison, 53. Gardner),
Everton - Burnley 1:0 (29. Mirallas),
Leicester - Swansea 2:0 (15. Ulloa, 89. King),
Stoke - Southampton 2:1 (47. Diouf, 84. Adam - 22. Schneiderlin),
Chelsea - Manchester United 1:0 (38. Hazard).

Reklama

Související témata: