Hlavní obsah

Kalas už je zpět v Chelsea. Do Middlesbrough se ale rád vrátím, říká

Praha

Jeho druholigové angažmá skončilo, je zpět na prestižní adrese v Chelsea. Klíčové boje svých dosavadních spoluhráčů o postup do Premier League bude český obránce Tomáš Kalas sledovat jen na dálku, alespoň však pomohl týmu Middlesbrough vytvořit slibnou pozici pro finiš druhé nejvyšší anglické soutěže. Hostování ukončil páteční výhrou 1:0 nad Norwichem. Ale netají, že by se klidně vrátil.

Foto: Facebook

Tomáš Kalas v dresu Middlesbrough.

Článek

Jednadvacetiletý český bek si krátké angažmá užil. "Na časy, které jsem tady strávil, budu vzpomínat s radostí. Rád bych se sem vrátil," přiznal na klubovém webu.

Není divu. Ještě na podzim byl donekonečna přehlížen v bundesligovém Kolíně nad Rýnem. Skoro ani pro rezervu tam nebyl dost dobrý. V nejvyšší německé soutěži neodkopal vůbec nic. A tolik se přitom do téhle soutěže těšil. Od ledna si vše vynahradil. Za ´Boro´ nastoupil sedmnáctkrát, patřil k oporám. A nebránil by se návratu do týmu kouče Aitora Karanky.

Nejtěžší zápas

Rozlučka byla povedená. "Bylo to pěkné," komentoval Kalas souboj v Norwichi. „Byl to nejtěžší zápas, který jsem kdy hrál, ale zase jsme ukázali správného ducha. Byly tam skluzy, zblokované střely, hlavičky. Prostě fyzicky náročné utkání," líčil Kalas.

Jeho budoucnost je nejasná. "Pokud mě Chelsea nebude potřebovat, uvidím, zda mi tady dovolí zůstat," uvedl. Middlesbrough patří dvě kola před koncem soutěže třetí místo o skóre za Bournemouthem a o bod za Watfordem. Do Premier League postupují přímo dva nejlepší, další čtyři týmy hrají play off.

"Příští dva zápasy jsou nesmírně důležité. Stále to nemáme ve vlastních rukách, ale snad někdo jiný ztratí. Doufám, že jsme na cestě do první ligy," dumal olomoucký odchovanec. "Záleží mi na tomhle klubu i mužstvu. Nemyslím jenom na sebe. Děkuji trenérovi, celému realizačnímu týmu i fanouškům. Snad vás uvidím opět v příští sezóně," řekl.

Kouč Chelsea Jose Mourinho se v minulosti vyjádřil, že takového hráče jako je Kalas Blues potřebují. Jestli si ho teď vskutku nechá, je nejasné. Takřka jistotou je, že ho upotřebí kouč Jakub Dovalil při nadcházejícím ME jednadvacítek v Česku.

Reklama

Související témata: