Hlavní obsah

Wengerovi se přání nesplní, Rosický Arsenal v létě opustí, píší v Anglii

Ta situace se v Arsenalu opakuje vždy, když spěje ke konci smlouva Tomáše Rosického. Francouzský trenér Kanonýrů do médií utvrzuje, jak touží smlouvu s kapitánem českého národního týmu prodloužit. A když se tak stane, Rosický valnou část sezóny prosedí na lavičce. Současný kontrakt Rosickému vyprší v létě a anglické servery informují o tom, že tentokrát už Rosický Emirates Stadium skutečně opustí.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Rosický v dresu Arsenalu možná už v létě skončí.

Článek

Rosický není jediným hráčem londýnského celku, jehož budoucnost se v současnosti řeší. O neprodloužení smlouvy se hovoří také ve spojitosti se Španělem Mikelem Artetou. Na otázky o budoucnosti obou veteránů musel Wenger odpovídat žurnalistům na ostrovech. „Myslím, že zůstanou. Budeme to řešit na konci května," citoval Francouze server goal.com minulý týden.

Čtyřiatřicetiletý Rosický vážně uvažoval o změně dresu už v zimním přestupovém období. Arsenal ale už jako tolikrát odmítl českému záložníkovi odchod. Na začátku jarní sezóny se na hřišti objevoval častěji, zejména kvůli zranění mnoha jeho spoluhráčů. Pak se ale sám zranil, a přestože je už od poloviny března znovu schopen hrát, Wenger ho do základní sestavy nestaví.

Arteta zůstane, Rosický Arsenal opustí

Arsenal může ještě uplatnit opci, podle britských médií to ale neudělá a Rosický v týmu Gunners skončí. „Kapitán Arsenalu Mikel Arteta podepíše nový jednoroční kontrakt, ale Tomáš Rosický v létě tým opustí," napsal například Daily Mirror.

Rosický patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější hráče Arsenalu mezi fanoušky klubu, a to nejen proto, že v londýnském klubu působí už dlouhých devět let. „Je to hráč, kterému se dá věřit v těžkých zápasech a hráč, jenž svůj tým posune kupředu, ať ho postavíte na kteroukoliv pozici," napsal například server anglického deníku Metro.

O oblibě Rosického mezi příznivci Kanonýrů hovoří také výsledek ankety na stejném webu. Hned 78 procent hlasujících se totiž domnívá, že je pro Arsenal důležitější, aby v týmu zůstal raději Rosický než Arteta. Malý Mozart, jak se v Anglii Rosickému dřív přezdívalo, ale měl už v zimním přestupovém období na stole několik nabídek. A dá se očekávat, že nejinak tomu bude i v přestávce mezi sezónami.

Ve kterém týmu bude v příští sezóně hrát Tomáš Rosický?
V Arsenalu
5,2 %
V jiném týmu v Anglii
16,9 %
V jiném týmu mimo Anglii
61,8 %
Vrátí se do Sparty
16,1 %
Celkem hlasovalo 10362 čtenářů.

Reklama

Související témata: