Hlavní obsah

Southampton - Tottenham 2:2Southampton v boji o Evropskou ligu dvakrát vedl, Tottenham vždy reagoval

Londýn

Fotbalisté Southamptonu remizovali v 34. kole anglické ligy s Tottenhamem 2:2. Oba týmy si díky získanému bodu polepšily v boji o evropské poháry a přeskočily v tabulce nyní sedmý Liverpool.

Článek

Domácí sice měli převahu a dvakrát vedli, body se ale nakonec dělily. Skóre otevřel svým teprve druhým gólem v roce 2015 domácí útočník Pellé, který využil podklouznutí Daviese a Fazia. Tottenham vyrovnal po Lamelově hlavičce.

Saints tlačili i po přestávce, jenže ve dvou vyložených šancích selhal Davis a zastoupit ho tak musel opět Pellé, který se trefil hlavou po Longově centru. Ani tentokrát ale vedení Southamptonu nevydrželo dlouho, na konečných 2:2 vyrovnal Chadli. Byl to pro něj desátý gól v ročníku a Tottenham se tak stal prvním týmem této sezony Premier League se třemi hráči, kteří tuto metu překonali.

V tabulce si díky remíze polepšily oba týmy, sedmý Liverpool však utkání 34. kola ještě čeká. Tottenham je pátý, Southampton má na šestém místě o bod méně.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Southampton - Tottenham 2:2 (29. a 65. Pellé - 43. Lamela, 70. Chadli)
16:00 Burnley - Leicester, Crystal Palace - Hull, Newcastle - Swansea, QPR - West Ham United, Stoke - Sunderland, West Bromwich - Liverpool,
18:30 Manchester City - Aston Villa.

Reklama

Související témata: