Hlavní obsah

West Bromwich - Liverpool 0:0Manchester City udolal Aston Villu, Liverpool jen remizoval

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City porazili v 34. kole anglické ligy Aston Villu 3:2 a minimálně na den se posunuli na druhé místo před Arsenal a městské rivaly z United. Southampton remizoval s Tottenhamem 2:2, bod získal také pátý Liverpool, který hrál bez branek na hřišti West Bromwiche. V boji o záchranu se dařilo Leicesteru a Hullu, naopak Burnley a QPR už začínají ztrácet.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zklamaní fotbalisté Liverpoolu po remíze na půdě WBA. Zleva Dejan Lovren, Steven Gerrard.

Článek

Manchester City sice nad Aston Villou vedl už o dvě branky, nakonec ale o výhře rozhodl až chvíli před koncem. Skóre otevřel už ve třetí minutě Sergio Agüero, jenž využil obrovskou chybu brankáře Guzana, který mu míč špatnou rozehrávkou prakticky přichystal před prázdnou bránu.

Druhý gól přidal v 66. minutě z přímého kopu Aleksandar Kolarov a zdálo se být rozhodnuto. Jenže jen po dvou minutách snížil tvrdou střelou Tom Cleverley a pět minut před koncem srovnal Carlos Sánchez. Domácí nakonec od ztráty dvou bodů zachránil Fernandinho, který se trefil minutu před koncem po rohovém kopu.

Domácí Southampton sice měl v důležitém souboji o Evropskou ligu s Tottenhamem převahu a dvakrát vedl, body se ale nakonec dělily. Skóre otevřel svým teprve druhým gólem v roce 2015 domácí útočník Pellé, který využil podklouznutí Daviese a Fazia. Tottenham vyrovnal po Lamelově hlavičce.

Saints tlačili i po přestávce, jenže ve dvou vyložených šancích selhal Davis a zastoupit ho musel opět Pellé, který se trefil hlavou po Longově centru. Ani tentokrát ale vedení Southamptonu nevydrželo dlouho, na konečných 2:2 vyrovnal Chadli. Byl to jeho desátý gól v ročníku, Tottenham se tak stal prvním týmem této sezóny Premier League se třemi hráči, kteří tuto metu překonali.

Leicester zvítězil počtvrté za sebou

Oběma týmům mohl odskočit Liverpool, ten ale nedokázal na půdě West Bromwiche skórovat a po bezbrankové remíze zůstal se soupeři o Evropskou ligu v bodovém kontaktu.

V úspěšné sérii pokračoval Leicester, který vyhrál poprvé v historii Premier League počtvrté v řadě a poprvé od října se dostal ze sestupového pásma. Svěřenci Nigela Pearsona zvítězili v důležitém boji o záchranu nad Burnley zásluhou branky Vardyho. Ten skóroval jen minutu poté, co domácí Taylor neproměnil penaltu. Burnley naopak po třetí prohře za sebou patří poslední místo s pětibodovou ztrátou na záchranu.

Jen o bod více mají Queens Park Rangers, kteří jen remizovali s West Hamem 0:0. Podobně jako Burnley nevyužili ani hráči QPR pokutový kop, který v 23. minutě Austinovi zlikvidoval Adrián. Brankář West Hamu letos chytil tři penalty, více než kterýkoli jiný gólman v soutěži.

Newcastle se dál trápí

Do sestupového pásma spadl také Sunderland, který remizoval se Stoke 1:1. Naopak důležité vítězství si připsal šestnáctý Hull, o jehož výhru na hřišti Crystalu Palace se dvěma brankami postaral N'Doye.

Pokračovalo také velké trápení Newcastlu, který na domácím stadiónu podlehl Swansea 2:3. Byla to sedmá prohra severoanglického týmu v řadě, něco takového se mu stalo pouze v roce 1977.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Southampton - Tottenham 2:2 (29. a 65. Pellé - 43. Lamela, 70. Chadli)
Burnley - Leicester 0:1 (60. Vardy)
Crystal Palace - Hull 0:2 (51. a 90.+2 N'Doye)
Newcastle - Swansea 2:3 (20. Pérez, 88. De Jong - 45.+3 Oliveira, 49. Sigurdsson, 72. Cork)
QPR - West Ham United 0:0
Stoke - Sunderland 1:1 (27. Adam - 2. Wickham)
West Bromwich - Liverpool 0:0
Manchester City - Aston Villa 3:2 (4. Agüero, 66. Kolarov, 89. Fernandinho - 68. Cleverley, 85. Sánchez)

Reklama

Související témata: