Hlavní obsah

Arsenal - Chelsea 0:0Chelsea ve šlágru kola remizovala na Arsenalu. Rudí ďáblové si komplikují účast v Lize mistrů

Liverpool
Aktualizováno

Fotbalisté londýnské Chelsea remizovali v městském derby na hřišti Arsenalu 0:0 a jsou zase blíž mistrovskému titulu. Druhou porážku v řadě zaznamenali v Premier League hráči Manchesteru United. Svěřenci trenéra Louise van Gaala opět nevstřelili gól a na půdě Evertonu podlehli 0:3. V tabulce tak zůstali čtvrtí s dvoubodovou ztrátou na druhé Citizens.

Foto: John Sibley, Reuters

Záložník Chelsea Nemanja Matič (vpravo) se raduje s brankářem Thibautem Courtoisem z bezbrankové remízy na hřišti Arsenalu.

Článek
Fotogalerie

Brankář Chelsea Petr Čech ani záložník Kanonýrů Tomáš Rosický do utkání nezasáhli. Blues prodloužili neporazitelnost v anglické nejvyšší soutěži na 13 duelů a v čele tabulky mají devítibodový odstup od druhého Manchesteru City.

Arsenal přerušil sérii osmi ligových výher v řadě. V tabulce je třetí, za Chelsea zaostává o deset bodů.

United padli na půdě Evertonu

United si chtěli po porážce na Stamford Bridge zlepšit náladu. Jenže už v 5. minutě jim zasadil první ránu James McCarthy, který se v pokutovém území probil přes dva bránící hráče a křížnou střelou překonal De Geu.

Deset minut před koncem poločasu navýšil náskok Evertonu John Stones, který se trefil hlavou po rohovém kopu. Tři body pak definitivně pojistil domácím v 74. minutě Kevin Mirallas.

Everton bodoval pošesté za sebou a je desátý. Rudí ďáblové drží aktuálně čtvrté místo, pátý Liverpool za ním zaostává o sedm bodů, má ale o zápas méně.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Everton - Manchester United 3:0 (5. McCarthy, 35. Stones, 74. Mirallas)
Arsenal - Chelsea 0:0

Reklama

Související témata: