Hlavní obsah

Rosického konec v Arsenalu se blíží, naskýtá se mu lukrativní angažmá v MLS

Dny českého fotbalisty Tomáše Rosického v londýnském Arsenalu jsou zřejmě sečteny. Kapitán národního mužstva, který se v posledním ligovém utkání proti konkurenční Chelsea nevešel ani na lavičku náhradníků, má podle serveru aktuálně.cz v létě namířeno do zámořské Major League Soccer. O takové možnosti už prý informoval i reprezentačního trenéra Pavla Vrbu. Ve hře je také hráčův návrat do pražské Sparty.

Foto: Profimedia.cz

Tomáše Rosického v létě čeká zásadní rozhodnutí - odejde z Arsenalu do Major League Soccer?

Článek

Je tomu již několik měsíců, co oba klíčoví čeští reprezentanti ztratili své výsadní postavení v Premier League. Petra Čecha vytlačil z brány Blues belgický mladík Thibaut Courtois a také Tomáš Rosický se na hřiště dostává jen sporadicky.

Čtyřiatřicetiletý tvůrce hry dal na březnovém reprezentačním srazu jasně najevo, že v Arsenalu není spokojený se svým zápasovým vytížením a naznačil, že už v zimě zvažoval změnu dresu. Ta by měla přijít nyní v letní přestávce. A Rosický se může vydat za velkou louži.

Kreativní středopolař má údajně dvě nabídky z MLS, jedna z nich by ho mohla zavést do New Yorku City, kde působí například Španěl David Villa a od léta i anglický záložník Frank Lampard.

O tom, že by se český fotbalista vydal ve stopách Davida Beckhama nebo svých někdejších spoluhráčů z Arsenalu Thierryho Henryho a Fredrika Ljungberga, už prý Rosický informoval kouče národního týmu Pavla Vrbu. MLS se hraje od března do prosince a na rozdíl od evropských lig nehledí na reprezentační pauzy. S Rosického účastí v podzimních kvalifikačních zápasech o ME 2016 by to tedy bylo hodně nahnuté...

Ve hře i návrat do Sparty

Manažer Gunners Arséne Wenger ještě může na Rosického uplatnit opci, jenže takový scénář je velmi nereálný. Tajemstvím se zahalil také hráčův agent Pavel Paska. „Na všem se pracuje, v tuhle chvíli není o čem mluvit," řekl stroze k budoucnosti českého kapitána.

I kdyby se Rosický nakonec do zámoří nevydal, má z čeho vybírat. Dlouhodobý zájem o jeho návrat jeví na Letné. „Tomáš Rosický, to pro Spartu bude vždycky téma. Na druhou stranu, vždy bude v první řadě záležet především na něm samém," tvrdí sparťanský mluvčí Ondřej Kasík.

V minulosti se také spekulovalo o návratu „malého Mozarta" do bundesligy, o Rosického údajně stojí i jiné kluby z anglické Premier League.

Kde bude v příští sezóně působit Tomáš Rosický?
Ještě si protáhne angažmá v Arsenalu
2,1 %
Zůstane v Anglii, ale odejde do jiného týmu
41,6 %
Zamíří do MLS
20,8 %
Vrátí se do bundesligy
7,9 %
Sparta, to je výzva!
21,5 %
Zamíří do jiné evropské ligy
2,9 %
Odejde do Kataru či podobných destinací
3,2 %
Celkem hlasovalo 22914 čtenářů.

Reklama

Související témata: