Hlavní obsah

Manchester Utd. - West Bromwich 0:1Manchester United padl s West Bromwichem, Gerrard vystřelil výhru Liverpoolu

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru United překvapivě prohráli v anglické lize s West Bromwichem 0:1. Jediný gól dal v 63. minutě Olsson, Van Persie neproměnil penaltu. Southampton podlehl na hřišti Sunderlandu 1:2 po gólech Gómeze z pokutových kopů. Liverpool zvítězil 2:1 nad Queens Park Rangers, rozhodující trefu si připsal kapitán Gerrard.

Foto: Carl Recine, Reuters

Liverpoolský Steven Gerrard při pokutovém kopu proti QPR, který neproměnil.

Článek

V základní sestavě Rudých ďáblů se pro duel s West Bromwichem poprvé od 21. února objevil útočník Van Persie a právě on měl v prvním poločase duelu dvě příležitosti otevřít skóre. Jediný gól utkání ale nakonec vstřelili hosté, Bruntův pokus z přímého kopu tečoval Olsson a gólman De Gea se za míčem pouze ohlédl.

O deset minut později mohl Manchester vyrovnat z pokutového kopu, Myhill však Van Persieho přízemní střelu k pravé tyči zneškodnil. Gólman West Bromwiche byl hrdinou i v následujících okamžicích a potřetí v řadě udržel čisté konto.

Manchester prohrál třetí ligové utkání za sebou bez jediného vstřeleného gólu, což se mu stalo naposledy v dubnu 1989.

Southampton dostal dva góly z penalt

Sunderland se dostal do vedení v 21. minutě, kdy Gómez využil penaltu nařízenou po Fonteho faulu. "Svatým" ale trvalo pouhou minutu, než vyrovnali, po zaváhání gólmana Pantilimona se do odkryté brány trefil Mané.

Domácí měli v závěru poločasu dvě velké šance, rozhodující gól dali ale až po změně stran z dalšího pokutového kopu, kterého se znovu úspěšně ujal Gómez. Záložník hostů Ward-Prowse navíc za faul ve vápně zaplatil vyloučením. Sunderland získal důležité tři body v boji o udržení, Southampton po třetím zápase za sebou bez vítězství zůstal na sedmém místě.

Liverpool otevřel skóre s QPR po dvaceti minutách, po Lambertově přihrávce se technickým pokusem prosadil Coutinho. Brazilskému záložníkovi se proti londýnskému celku daří, trefil se ve všech třech utkáních proti QPR, do kterých nastoupil.

V 73. minutě ale vyrovnal nizozemský reprezentant Fer. "Reds" dostali o několik minut později možnost znovu si vzít vedení na svoji stranu poté, co byl obránce Škrtel faulován ve vápně Onuohou. Gerrardovu penaltu ale zneškodnil gólman Green. Kapitán Liverpoolu však chybu napravil, když v 87. minutě hlavičkou rozhodl o vítězství pátého týmu tabulky.

Leicester udělal důležitý krok v boji o záchranu, když porazil Newcastle 3:0. Už po 36 vteřinách "Lišky" vedly zásluhou Ulloy, který také na začátku druhého poločasu uzavřel skóre z penalty. Newcastle prohrál poosmé v řadě.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:
Leicester - Newcastle 3:0 (1. a 48. z pen. Ulloa, 17. Morgan)
Aston Villa - Everton 3:2 (10. a 45. Benteke, 64. Cleverley - 59. Lukaku z pen., 90.+2 Jagielka)
Liverpool - QPR 2:1 (19. Coutinho, 87. Gerrard - 73. Fer)
Sunderland - Southampton 2:1 (21. a 55. Gómez z pen. - 22. Mané)
Swansea - Stoke 2:0 (76. Montero, 90.+2 Ki Song-jung)
West Ham United - Burnley 1:0 (24. Noble z pen.),
Manchester United - West Bromwich 0:1 (63. Olsson).

Reklama

Související témata: