Hlavní obsah

Chelsea - Crystal Palace 1:0Chelsea slaví mistrovský titul! Čech pomohl Blues už ke čtvrtému triumfu

Aktualizováno

Po pěti letech vybojovali fotbalisté Chelsea anglický ligový titul. Svěřenci trenéra Joseho Mourinha si pojistili celkový triumf v Premier League už ve 35. kole díky vítězství 1:0 nad Crystal Palace. Jediný gól zápasu vstřelil trochu kuriózně Eden Hazard, jemuž sice těsně před přestávkou gólman Speroni vyrazil pokutový kop, ale odražený míč dokázal belgický záložník následně hlavou uklidit hlavou do brány.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalista Chelsea Gary Cahill s vlajkou pro nové šampióny Premier League.

Článek
Fotogalerie

Blues tak přerušili nadvládu týmů z Manchesteru, které střídavě slavily tituly od roku 2011. Počtvrté se raduje v dresu Blues z triumfu v Anglii brankář Petr Čech, i když tentokrát jen v roli gólmanské dvojky. Mistrovský pohár zvedal nad hlavu už v letech 2005, 2006 a 2010.

„Přišel jsem do Chelsea, abych vyhrál titul a je skvělé, že se to povedlo hned v prvním roce. V posledních čtyřech zápasech jsem uhájil čisté konto, což ukazuje, jak dobře bráníme," radoval se Thibaut Courtois, jenž vytlačil Čecha z pozice jedničky.

Na dva tituly z prvního působení na Stamford Bridge se podařilo navázat trenérovi Jose Mourinhovi. „Vrátil jsem se, abych udělal vše, co je v mých silách a stali jsme se znovu šampióny. Když jsem přišel zpět, věděl jsem, že jsem opět v zemi, kde vyhrát titul je nejtěžší na světě. Dokázali jsme to," rozplýval se kouč.

Druhý Manchester City nezaváhal na stadiónu Tottenhamu, kde vyhrál 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil po spolupráci s Davidem Silvou nejlepší kanonýr Premier League Sergio Agüero. Ostatní šance obou týmů zůstaly nevyužity.

Citizens tak odskočili třetímu Arsenalu na tříbodový rozdíl, kanonýři však mají dva neodehrané zápasy k dobru. Tottenhamu se naopak nepodařilo stáhnout ztrátu na pátý Liverpool, za nímž zaostává o tři body.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:
Chelsea - Crystal Palace 1:0 (45. Hazard)
Tottenham - Manchester City 0:1 (29. Agüero)

Reklama

Související témata: